Haluatko vaaleammat hampaat? Kokeile muinaista öljykikkaa

01.07.2015 08:45 - Eeva Rajala

Terveysfanaatikkojen mukaan kookosöljyn purskuttelu ehkäisee myös uupumusta ja tummia silmänalusia.  

Tuoreen tutkimuksen mukaan ikivanhan intialainen suunpuhdistustekniikka toimii hampaiden hyvinvoinnin ylläpitäjänä. Tekniikka perustuu kookosöljyn purskuttamiseen suussa. Healthista-sivusto kertoo tutkimuksesta, jonka perusteella tekniikka saattaa estää plakin muodostumista ja iensairauksien puhkeamista.

Ennen tuoretta tutkimusta näyttöä muinaisen ayurvedisen tekniikan toimivuudesta on ollut vain vähän. Tutkimuksessa koehenkilöiden hammaskiven ja ientulehdusten määrät vähenivät merkittävästi vain seitsemän päivän purskuttelun jälkeen.

Vaalentaa hampaita, ehkäisee uupumusta

Öljypurskuttelun väitetään myös vaalentavan hampaita, parantavan vastustuskykyä, saavan hengityksen tuoksumaan paremmalta, tekevän ihon kuulaammaksi ja ehkäisevän tummia silmänalusia. Öljyintoilijat kertovat kookosöljyn ehkäisevän myös uupumusta.

Kookosöljyn purskuttelusta on tullut trendi erityisesti Instagramin terveysintoilijoiden keskuudessa. Kookosöljyä - joskus voi käyttää myös seesamiöljyä - purskutetaan suussa osana normaalia hampaiden pesua.

Näin purskutat oikein

Ensin kannattaa pestä hampaat normaalisti hammastahnalla. Tämän jälkeen hampaiden välit puhdistetaan hammaslangalla, ja sitten on vuorossa öljypurskuttelu. Kookosöljyn purskuttelussa otetaan teelusikallinen öljyä ja purskutellaan sitä suussa 5 - 20 minuuttia, jonka jälkeen öljy syljetään pois. Lopuksi suu huuhdellaan lämpimällä vedellä. Hoito kannattaa tehdä aina aamuisin.

Kookosöljy on normaalissa huoneenlämmössä yleensä kiinteää, mutta sulaa nopeasti suussa, jonka jälkeen öljyä on helppo purskutella. Öljyn maku on mieto, joten purskuttelu todennäköisesti hoituu ilman suurempia epämukavuuksia.


Lue myös: Oletko pitänyt hampaistasi huolta? Nopea testi paljastaa, minkä ikäiseltä purukalustosi näyttää

Lähde: Healthista

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat