Teetä juovat naiset elävät pisimpään - katso optimaalinen kuppimäärä päivässä

17.07.2015 16:15 - Senni Loikala

Tutkimuksen mukaan juomalla sopivan määrän teetä päivässä, voi oma elinikä pidentyä merkittävästi.

Kahvin- ja teenjuojat ovat usein omissa leireissään ja molemmat yrittävät perustella, miksi oma suosikkijuoma on toista parempi. Tuore australialainen tutkimus antaa nyt roppakaupalla pisteitä teen kannattajille. Sen mukaan sen päivittäinen juominen nimittäin pidentää naisten elinikää.

Tutkijat analysoivat yli tuhannen iäkkään naisen terveystietoja, muun muassa heidän ruokavaliotaan ja teen kulutustaan. Tutkimusjakson päätyttyä 88 prosenttia naisista oli vielä elossa. Tutkijat huomasivat, että jos naiset olivat juoneet kaksi kuppia teetä päivässä, oli heillä 40 prosenttia suurempi todennäköisyys olla vielä elävien kirjoissa.

Teen juonti vähensi naisten riskiä kuolla sydänsairauksiin tai syöpään, jotka ovat yleisimpiä kuolemaan johtavia sairauksia yli 65-vuotiailla naisilla. 

Kiitos flavonoideille

Arvioiden mukaan teessä olevat flavonoidit ovat sen ansiona, että monien naisten elinikä vaikutti niiden avulla pidentyneen. Niitä on myös suklaassa ja punaviinissä, mutta tutkimuksen mukaan tee toimii kuitenkin parhaana flavonoidien lähteenä naisille. 

Näin ollen kaksi kuppia teetä päivässä pitää naisen tiellä vielä pitkään.

Lue myös: Unohda kahvi: 7 syytä, miksi kannattaa olla teenjuoja

Lähde: Metro

Kilpailut

Uusimmat