Kuntoilija, haluatko tuloksia nopeammin? Varaa aika hierontaan

02.08.2015 19:15 - Tiina Svensk

Hieronta ei ole ainoastaan hemmottelua, vaan myös tärkeä osa tehokasta kehonhuoltoa.

Jokainen säännöllisesti lenkkipolulle tai salille suuntaava tietää, kuinka inhottavalta kolottavat lihakset tuntuvat tiukan treenipäivän jälkeen. Palautuminen treenistä on ehdottoman tärkeää, ja omaan palautumiseen voi vaikuttaa syömällä oikein, nukkumalla ja venyttelemällä.

Säännöllisesti kuntoilevan tulisi muistaa myös, että hierojakäynnit ovat muutakin kuin hemmotteluhetkiä. Hieronnan ansiosta saatat saavuttaa tuloksia nopeammin ja ennaltaehkäistä urheiluvammoja:

1. Palautuminen on nopeampaa ja tehokkaampaa: Säännöllinen treenaaminen supistaa lihaksia, minkä vuoksi lepopäivien tarkoitus on palauttaa lihas lepopituuteen. Palautumista voi hidastaa esimerkiksi liian vähäinen ruokailu tai yöunien väliin jättäminen. Hieronta tehostaa ja nopeuttaa palautumista ja ennaltaehkäisee mahdollisia vammoja.

2. Hieronta helpottaa kipua: Jos kehonhuolto on jäänyt vähäiseksi, voi kireiden lihasten verenkierto vähentyä. Hieronta palauttaa verenkierron taas normaaliksi, mikä helpottaa lihaskipua.

3. Treenitehosi kasvaa: Palautuminen on ehdottoman tärkeää treenin tehon kannalta. Jos kehosi ei palaudu, treeni on tehotonta.

4. Liikkuvuutesi kasvaa: Säännöllinen hieronta rentouttaa lihaksia, mikä taas helpottaa liikkuvuuden harjoittelua. Kun venyttely ei tuota tuskaa ja kipua, se on mielekkäämpää.

5. Mielialasi kohoaa: Hieronta vapauttaa kehoosi endorfiineja samalla, kun kortisolitasot laskevat huomattavasti. Hieronta helpottaa siis stressintunteeseen ja vapauttaa samoja hormoneja kuin tiukka treeni.


Lue myös: Hyvästit lihaskivulle - selvitä kipujesi syy ja löydä itsellesi paras hoitokeino

Lähde: She Knows

Kilpailut

Uusimmat