Kuva: Fotolia

Tutkijat kehittävät liikuntapilleriä - tarvitseeko sohvalta nousta tulevaisuudessa ollenkaan?

10.10.2015 10:15 - Mika Parikka

Pilleriä ei kuitenkaan kehitellä laskoille sohvaperunoille, vaan sille on selvä kohdeyleisö. 

Moni varmasti hieraisee korviaan kuullessaan tutkijoiden kehittelevän liikuntapilleriä. Enään ei siis tarvitse nousta sohvalta liikkumaan, vaan pillerin nauttiminen riittää pitämään ihmisen kunnossa? Ei aivan.

Pilleri itsessän on kuitenkin totta. Sidneyn Yliopistossa alun saaneessa projektissa tutkittiin neljää tervettä miestä, jotka eivät harrasta urheilua. Miehet laitettiin 10 minuutin intensiiviseen rääkkiin, jolloin heillä todettiin 1000 molekulaarista muutosta, jotka tapahtuu ihmisen kehossa liikunnan aikana. Nämä muutokset pyritään sisällyttämään yhteen pilleriin. 

- Haluan tehdä selväksi, että pilleri ei korvaa oikeaa liikuntaa. Liikunta nostaa sykettäsi ja laittaa veren virtaamaan kovempaa, ja sitä pilleri ei voi tehdä puolestasi, Brittiläisen Kolumbien yliopiston tohtori Ismail Laher painottaa. 

Pillerä ei ole kehitetty ihmisten laiskuuteen, vaan sellaisille, jotka eivät pysty harrastamaan liikuntaa vaikkapa liikuntavamman tai halvauksen takia. Heille pilleri on luonnollisesti upea uutinen.


Lue myös: Liikunta kannattaa - 4 hyötyä aivoille

Lähde: The Lad Bible

Suosittelemme

Uusimmat