Kuva: Fotolia

Mitä fitnessmallit ovat mieltä maidottomasta ja gluteenittomasta ruokavaliosta?

18.10.2015 16:15 - Reetta Haverinen

Muotidieetit eivät kiinnosta fitnessmalleja Janni Hussia ja Janette Karvosta.

Viime aikoina paljon pinnalla olleet puheet maidon ja viljojen haitoista ovat saaneet monet suomalaiset muuttamaan ruokavalionsa kertaheitolla maidottomaksi tai gluteenittomaksi. Varsinkin vehnä, sokeri ja lehmänmaito ovat joutuneet kärkkäiden arvostelujen kohteiksi ja ahkerasti treenaavat, terveystietoiset ihmiset välttelevät kyseisiä aineita.

Ruokavalion monipuolisuus tärkeintä

Tuoreeksi fitnessmalliksi kruunattu Janette Karvonen, 21, ja fitnesstähti Janni Hussi, 24, kertoivat Voicelle antamassaan haastattelussa, että he eivät itse lähtisi rajoittamaan ruokavaliotaan, jos terveydellistä syytä esimerkiksi maidon tai viljojen välttelyyn ei ole.

- Pääasia on, että syö monipuolisesti ja saa päivittäin riittävästi ravintoaineita. Jos esimerkiksi maito- tai vilja-allergiaa ei ole testeissä todettu, en näe, että tuotteita tulisi lähteä rajoittamaan, Karvonen toteaa. 

Löydä itsellesi sopivimmat vaihtoehdot

Jos maitorahka ei maistu, on tuotetta turha lähteä raahaamaan kaupasta kotiin selkä vääränä. Jokaisen keho on yksilöllinen ja tuote, mikä toimii toisella, ei välttämättä sovi toiselle. Kuuntele siis kroppaasi ja käyttäydy sen vaatimalla tavalla. Kun pidät huolta siitä, että dieettisi on monipuolinen ja ravintoaineet ovat balanssissa, on itselleen turha asettaa ylimääräisiä rajoitteita - varsinkin, jos asia tuntuu vastenmieliseltä.

Lue myös: Mistä tietää, millainen ruokavalio sopii juuri sinulle? Lue 3 tärkeää kohtaa

Kilpailut

Uusimmat