Kuva: Fotolia

Hormoneja voi olla liikaa - lue, johtuvatko oireesi kohonneesta estrogeenin määrästä

02.11.2015 23:15 - Senni Loikala

Kuukautiskierron eri vaiheissa ihminen muuttuu radikaalisti, jos naishormonia kertyy liikaa.

Naishormoni estrogeeni vähenee iän myötä, mutta harva on tullut ajatelleeksi, että joskus kyseistä hormonia saattaa olla liikaa. Pahimmillaan tämä johtaa hormoniperäiseen masennukseen.

Jos pelkäät, että sinulla saattaisi olla liikaa estrogeenia, kannattaa sinun tarkkailla olotilaasi kuukautiskiertosi eri vaiheissa. Hälyttävää on, jos tunnet itsesi lähestulkoon eri ihmiseksi kierron vaiheesta riippuen.

Estrogeenitasosi voivat olla koholla, jos tunnet olotilasi aiempaa vilkkaammaksi kuukautiskiertosi alusta puoleenväliin saakka. Tämän jälkeen olotilan pitäisi muuttua radikaalisti kierron loppuun saakka.

Syyt

Naishormonit voivat olla koholla monesta syystä, jotka liittyvät aina ruokavaliosta suoliston toimintaan ja henkiseen hyvinvointiin.

Myös epävakaat verensokeritasot voivat altistaa naishormonin kertymiselle. Tällöin maksa ei puhdista kehoa tehokkaasti estrogeenista, mikä voi pahimmillaan johtaa masennusoireisiin. Näin ollen kannattaa pitää huolta, ettei verensokeritasot pääse säännöllisesti jojoilemaan.

Lisäyksiä ruokavalioon

Pystyt vaikuttamaan estrogeenitasoihisi muutamalla valinnalla ruokavaliossasi. Syömällä porkkanoita saat tärkeää a-vitamiinia, joka auttaa maksaa työstämään naishormonia. Samanlaisia vaikutuksia saat myös sisällyttämällä parsakaalia ja lehtikaalia ruokavalioosi.

Lähde: Yahoo!

Kilpailut

Uusimmat