Kuva: Fotolia

Monet syövät majoneesia tietämättään - tuotteet, joiden kohdalla on syytä olla tarkkana

04.11.2015 18:15 - Reetta Haverinen

Majoneesilla ryhditetään usein niin salaatteja, täytettyjä patonkeja kuin voileipiäkin. Pelkkiin hampurilaisiin tätä rasvaista kastiketta ei siten käytetä.

Ihmisten, jotka tahtovat syödä terveellisesti ja vältellä rasvaisia kastikkeita, tulisi syynätä tarkasti ruokien ainesosaluettelot. Monet tietämättömät eivät hoksaa, että esimerkiksi kauppojen punajuuri-, peruna ja kurkkusalaatit saattavat usein sisältää majoneesia. 

Myös kaupoissa myytävät valmiit eväsleivät ja -patongit on yleensä täytetty majoneesikastikkeella. Ei siten ihme, että kauppojen leivät maisuvat usein varsin herkullisilta ja meheviltä.

Herkullisten kahvilatuotteiden salaisuus

Myös kahviloissa vyötäröään tarkkailevien ihmisten on syytä pitää silmänsä auki. Joskus terveellisen näköinen, salaatilla ja tomaatilla täytetty sämpylä saattaa olla voideltu paksulti majoneesilla. Myös monet tortillat ja rieskarullat on ryhditetty rasvaisella kastiketujauksella.

Myös valmissalaattien kastikkeet ovat yleensä majoneesipohjaisia. Pyydä siis kastikkeet aina erikseen, jos tahdot vältellä majoneesin sisältämiä kaloreita. Dipit, joita tarjoillaan usein esimerkiksi lohkoperunoiden kanssa, sisältävät myös usein majoneesia. Aina kastikkeen tai dipin nimi ei kuitenkaan kerro sen majoneesipitoisuudesta mitään. Esimerkiksi aioli on tuttavallisemmin valkosipulimajoneesia. Myös suosittu thousand island -salaatinkastike sisältää majoneesia. 

Voileipäkakku saattaa olla rasvapommi

Monet rakastavat voileipäkakkuja, mutta vain itse kakkuja tehneet tietävät, kuinka paljon majoneesia tai tuorejuustoa nämä juhlapöytien kuninkaat saattavat sisältää. Voileipäkakkujen mehevyyden salaisuus piileekin usein paksussa majoneesikerroksessa.


Lue myös: 9 vähän tunnettua faktaa majoneesista

Kilpailut

Uusimmat