Kuva: Fotolia

Tahdotko suonenvedosta nopeasti eroon? Lääkäri neuvoo, miten onnistut

07.11.2015 09:15 - Senni Loikala

Lihasten kramppaaminen tuntuu usein sietämättömältä, mutta siitä on mahdollista päästä aiempaa nopeammin eroon.

Lääkäri Janice Wiesmanin mukaan lihaskrampit voivat olla merkki jostakin isommasta vain yhdessä tapauksessa. Mikäli suonenvetoja tulee pelkästään liikunnan aikana tai heti treenin jälkeen, voi se viitata ongelmiin kilpirauhasen toiminnassa tai metaboliseen lihassairauteen. Jos krampit toistuvat treenatessa tai pian sen jälkeen, sinun kannattaa kertoa asiasta lääkärille.

Syyt

Suonenvetojen aiheuttajaa ei tiedetä varmasti, kertoo Wiesman. Todennäköisesti krampit aiheutuvat siitä, että lihasten hermot menevät hieman sekaisin ja tästä seuraa kipeitä lihassupistuksia. Joskus tietyt lääkitykset saattavat myös lisätä kramppien todennäköisyyttä.

Raskaana olevat naiset saavat puolestaan muita enemmän suonenvetoja sen seurauksena, että heidän suonensa kerryttävät aiempaa enemmän nestettä.

Helpottajat

Lihaskramppeja pystyy ennaltaehkäistä juomalla riittävästi, syömällä magnesiumia ja käyttämällä tarpeeksi tukevia kenkiä. Kun suonenveto iskee, kannattaa nousta ylös ja kävellä ympäriinsä. Wiesman suosittelee myös venyttämään kevyesti kramppaavaa kohtaa.

- Jotkut ihmiset saavat helpotusta käyttämällä kylmäpussia, toiset taas kokevat kuuman suihkun auttavan. Kannattaa kokeilla, mikä on itselle kaikista tehokkain keino, hän neuvoo.

Lähde: Yahoo!

Kilpailut

Uusimmat