Kuva: Fotolia

Personal trainer paljastaa suomalaisten pahimmat kuntosalivirheet - kuulostaako tutulta?

03.04.2016 11:15 - Reija Saarinen

Kuntosalille ei kannata suunnata suinpäin, sillä se on paikka, jossa kehonsa saa helposti rikki.

Kuntosalibuumi on jyllännyt Suomessa jo jonkin aikaa. Etenkin naiset ovat löytäneet kyseisen treenimuodon fitnessin suosion myötä.

Vaikka into uuteen elämään ja kiinteämpään vartaloon olisikin suuri, kannattaa muistaa, että salille ei kannata rynnätä suin päin. Ensin on nimittäin syytä ottaa selville se, miten salilla kannattaa toimia ja miten treenataan turvallisesti.

- Kuntosali on tehokas ja hyvä treenimuoto joka on myös hauska, kun sen tekee oikein. Se on kuitenkin myös yksi niistä paikoista, joissa helposti hajottaa itsensä. Pitää tietää tarkalleen mitä tekee. Jos et tiedä, älä tee mitään. Anna silloin ammattilaisen neuvoa, siihen ei välttämättä tarvita kuin yksi kerta, toteaa personal trainer Petteri Lindblad.

Mitkä sitten ovat treenaajien yleisimmät virheet kuntosalin uumenissa?

- Miehillä saattaa olla se, että otetaan heti aluksi aivan liian suuret painot. Mutta eniten itse näen sitä, että selkä pyöristyy ja polvet lähtee pihtaamaan sisäänpäin. Se rikkoo nivelet hyvin nopeasti.

Jos liikettä tehdessä siis tuntuu ikävää kipua, kannattaa leikki jättää kesken.

- Aina jos tulee kipua, lopeta. Lihaskipu on ok, mutta jos niveliin sattuu, pitää lopettaa. Ikinä ei saa sattua, Lindblad muistuttaa.

Lue myös: Nakuilu, meluaminen, liika läheisyys – ärsyttävimmät asiat, joita kuntosalilla tehdään

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat