Kuva: AOP

Lauri Markkasta verrataan jo NBA:n supertähteen!

04.09.2017 20:20 - Mikko Räsänen

Lauri Markkasen huikeat otteet EM-koripallokentillä nostavat häneen kohdistuvia odotuksia entisestään.

Suomalaisen koripalloilun kautta aikain kirkkain tähti Lauri Markkanen on EM-kilpailujen otteillaan noussut kisojen kuumimmaksi puheenaiheeksi. Viime kesänä NBA-draftissa sensaatiomaisesti 7:ntenä varattu 20-vuotias suomalainen käänsi eilen jo tappiolta näyttäneen Puola-ottelun Suomen voitoksi. Sen jälkeen videoklipit Markkasen suorituksista ovat levinneet mediassa ja Facebookissa, eikä ylisanoilta ole tullut loppua.

Kovimmat kehut Markkasesta on sanonut maajoukkueen päävalmentaja Henrik Dettman, joka vertasi tähteään NBA-legenda Dirk Novitzkiin.

- On epäreilua verrata pelaajia toisiinsa, mutta en voi olla huomaamatta yhtäläisyyksiä Dirkin ja Laurn välillä.  

Novitzki, 39, on aloittamassa tänä syksynä jo 19:nnen kautensa NBA-liigassa. Hän on NBA:n historian kuudenneksi eniten pisteitä tehnyt pelaaja ja ykkösenä aktiivipelaajien tilastossa. Verratessaan Markkasta saksalaiseen koripallolegendaan Dettman tietää, mistä puhuu, sillä hän on valmentanut myös Novitzkiä luotsatessaan Saksan koripallomaajoukkuetta.

- Jos Lauri on valmis tekemään yhtä paljon töitä kuin Dirk ja hän pysyy terveenä, tulee hän yltämään Dirkin tasolle. Hänellä on tarpeeksi nopeutta ja taitoa, ja hän ymmärtää peliä hyvin.

Katso alta Markkasen parhaita suorituksia Puola-ottelusta.

Lähde: Basketari.com

Kilpailut

Uusimmat