Kuva: AOP

Liigaseuralta kova hankinta - NHL:ssäkin pelannut sentteri Suomeen

05.09.2017 18:50 - Mikko Räsänen

SaiPa löysi tarvitsemansa ykkössentterin, kun joukkue teki sopimuksen Cody Kunykin kanssa.

SaiPa julkisti tänään tehneensä yksivuotisen sopimuksen keskushyökkääjä Cody Kunykin kanssa. Kunyk, 27, pelasi 2010-14 NCAA-yliopistoliigassa, missä hän oli yksi sarjan tähtipelaajista. Viimeisellä yliopistokaudellaan Kunyk valittiin WCHA-divisioonansa parhaaksi pelaajaksi ja hän voitti divisioonan pistepörssin.

Loistavat otteet yliopistoliigassa toivat Kunykille sopimuksen NHL:ään Tampa Bay Lightningiin. Lightningin GM Steve Yzerman kehui Kunykia hyväksi kahden suunnan pelaajaksi ja pelaajatarkkailija Tom Kurvers ylisti hankinnan nopeutta, pelikäsitystä ja laukausta. Kunykin ura Tampa Bayssa ei kuitenkaan auennut, vaan hän pelasi NHL:ssä vain yhden ottelun. Kahdella AHL-kaudellaan Kunyk teki 130 ottelussa yhteensä 63 pistettä, vaikka ei pelannut kärkiketjuissa.

Täksi kaudeksi Kunykin oli määrä siirtyä Saksan DEL-liigaan. Hän solmi elokuun alussa sopimuksen Staubing Tigersin kanssa, mutta purki sen vain kaksi viikkoa myöhemmin henkilökohtaisiin syihin vedoten.

Kunyk on mukana SaiPan harjoituksissa huomenna ja pelannee perjantaina sarja-avauksessa, kun SaiPa kohtaa kotonaan KooKoon.

Lähteet: SaiPa, Tampa Bay Times

Kilpailut

Uusimmat