Parhaat NHL-pelaajat listattiin pelinumeroittain - listalla vain kolme suomalaista

28.10.2017 08:00 - Sami Ikonen

Listalla mukana on myös yllätysnimi.

Yhdysvaltalainen urheilulehti Sports Illustrated listasi parhaimmat parhaimmat pelaajat pelinumeroittain järjestykseen. Lista käsittelee sata pelaajaa, joiden pelinumero on 0-99 väliltä. 

Suomen kaikkien aikojen tehokkain NHL-pelaaja Teemu Selänne ei päässyt listalle, sillä kahdeksannen pelinumeron paikan vei venäläinen maalitykki Alex Ovechkin. Listalle mahtui lopulta kolme suomalaista: Jari Kurri, Miikka Kiprusoff ja Jussi Jokinen.

Jokisen valinta voi osalle olla yllätys, sillä häntä ei luokitella ainakaan toistaiseksi ikoniseksi NHL-eliittipelaajaksi. Hänen selässään lukee numero 36. Syyksi Jokisen valintaan perustellaan hänen erinomaisia rangaistuslaukaustaitojaan ja kolmenkymmenen maalin kautta 2009-2010. Nykyään hän pelaa Edmonton Oilersissa.

Stanley Cup -finalisti Kiprusoff käytti numeroa 34. Hänet valittiin kertaalleen liigan parhaaksi maalivahdiksi ohi legendaarisen Martin Brodeurin. Kurri on paras numeroa seitsemäntoista käyttänyt pelaaja. Wayne Gretzkyn entinen seurakaveri teki urallaan 601 maalia ja yhteensä 1398 tehopistettä.

Listalta löytyy lajin legendaarisimpia pelaajia: Mario Lemieux, Patrick Roy, Jaromir Jagr ja niin edelleen. Yksi urheilumaailman pyhitetyin numero 99 kuuluu tietenkin Gretzkylle. Mukaan on päässyt myös heikommilla meriiteillä, jos pelaaja on osannut valita pelinumeronsa oikein. Listalle ovat päässeet ykkösvarausfloppi Nail Yakupov, Ales Hemsky ja Jonathan Bernier.

Mielenkiintoinen kohta listalta löytyy kohdasta 69. NHL:n historian aikana vain kaksi pelaajaa on käyttänyt kyseistä numeroa: Andrew Desjardins ja Mel Angelstad. Ensimmäisenä mainittu teki numeroa kantaessaan yhden kauden aikana vain seitsemäntoista pistettä. Angelstad ehti pelata vain kaksi ottelua taalajäillä.

Listan löytää kokonaisuudessaan Sports Illustrated -sivustolta täältä.

Lue myös: Eeli Tolvaselle huikeaa ylistystä: Parempi kuin Pavel Datsjuk!

Lue myös: NHL:n parhaat pelaajat listattiin - kaksi suomalaista mukana top50-listalla

Lue myös: Mikko Rantasen ketjulle tyly tuomio: koko NHL:n heikoin ykkösketju!

Lähde: SI:com

Kilpailut

Uusimmat