Eeli Tolvaselle huikeaa ylistystä: Parempi kuin Pavel Datsjuk!

09.10.2017 16:20 - Sami Ikonen

NHL-toimittaja listasi parhaat NHL:n ulkopuoliset pelaajat. Top10-listalle mahtui peräti kolme suomalaista.

NHL-joukkueet ovat valinneet miehistönsä kaudelle 2017-2018. Moni hyvä pelaaja jäi ilman edustuspaikkaa, joten peliaikaa on saatava muualta. Kanadalainen urheiluun erikoistunut kanava TheScore on listannut kymmenen parasta pelaajaa, jotka eivät pelaa tällä hetkellä NHL:ssä. Suomalaisittain lista on mieluisaa luettavaa. Peräti kolme suomalaispelaajaa mahtui mukaan.

Paras suomalainen listalla on Jokereissa ihastuttanut hyökkääjä Eeli Tolvanen, joka on listalla sijalla neljä. Upeaksi hänen sijoituksensa tekee, että Tolvasen takana listan viidentenä on maailmanluokan hyökkääjälegenda Pavel Datsjuk. 18-vuotias varattiin viime kesänä Nashville Predatorsiin varausnumerolla 30. Tolvanen päätti kesällä, että Jokerit olisi hänelle paras paikka kehittyä. Päätös on miellyttänyt molempia osapuolia, sillä Tolvanen on tehnyt 15 ottelussa huikeat 19 pistettä. KHL-kauteen on mahtunut jo kaksi hattutemppua. Hyökkääjälupaus on valittu jo neljä kertaa viikon tulokkaaksi. Tulevaisuus näyttää valoisalta nuorelle suomalaiselle. Tolvanen on valittu nuorten MM-kisoihin ja on vahva ehdokas talven olympiajoukkueeseen. 

Toiseksi parhaana suomalainen listan sijalla seitsemän on nuorten maailmanmestaruuden tammikuussa 2016 ratkaissut Kasperi Kapanen. Toronto Maple Leafsin laitahyökkääjät ovat tällä hetkellä niin hyviä, että Kapanen jouduttiin tiputtamaan AHL:n puolelle. Kapanen on vasta 21-vuotias, joten hän voi vielä kehittyä farmisarjassa ja palata takaisin kovimpaan kiekkosarjaan ensi kaudella. Kapanen on takuulla kärkinimi Maple Leafsiin, jos joukkueen hyökkääjiä loukkaantuu käynnissä olevalla kaudella. AHL saattaa olla silti liian helppo sarja Kapaselle, sillä viime kaudella hän teki 43 pistettä yhtä monessa ottelussa.

Edmonton Oilersin farmiseurassa kautensa aloittanut Jesse Puljujärvi on sijalla yhdeksän. Hyökkääjällä on hyvin samankaltainen tilanne kuin Kapasella. Puljujärvi olisi voinut mahtua monen muun NHL-seuran kokoonpanoon, mutta Oilersilla on tällä hetkellä todella paljon vaihtoehtoja laitahyökkääjien paikalle. Suomalaiselle saattaa aueta paikka NHL:ssä jo kuluvalla kaudella, jos tulokas Kailer Yamamoto ei pysty vakuuttamaan valmennusjohtoa.

TheScoren listan kärkinimi on Pietarin SKA:n tähtipelaaja Ilya Kovalchuk. Kovalchuk on tehnyt KHL:ssä tällä kaudella 19 ottelussa yhteensä 26 pistettä, ja hän varmasti mahtuisi useisiin NHL-seuroihin huippupelaajaksi.

Kymmenen parasta pelaajaa, jotka eivät pelaa NHL:ssä:

1. Ilya Kovalchuk (SKA KHL)
2. Slava Voynov (SKA KHL)
3. Nikita Gusev (SKA KHL)
4. Eeli Tolvanen (Jokerit KHL)
5. Pavel Datsyuk (SKA KHL)
6. Thomas Chapot (Belleville Senators AHL)
7. Kasperi Kapanen (Toronto Marlies AHL)
8. Kirill Kaprizov (CSKA Moskva KHL)
9. Jesse Puljujärvi (Bakersfield Condors AHL)
10. Rasmus Dahlin (Frölunda SHL)

Lähteet: theScore

Lue myös: "Sebastian Aho tekee 30 maalia" - lue 9 ennustusta tulevasta NHL-kaudesta

Lue myös: Mikko Rantasen ketjulle tyly tuomio: koko NHL:n heikoin ykkösketju!

Kilpailut

Uusimmat