Niko Rosberg Lewis Hamiltonista: "Olimme historian paras pari!"

08.11.2017 13:30 - Sami Ikonen

Rosbergin lausunto tallikaveristaan on erikoinen, sillä kaikki tiesivät heidän pahasti tulehtuneista väleistään.

Formula ykkösissä samassa tallissa Lewis Hamilton kanssa ajanut Nico Rosberg on valaissut suhdettaan entiseen tallikaveriinsa. Viime vuonna maailmanmestaruuteen uransa lopettanut saksalainen ajoi Mercedeksellä vuodesta 2010 lähtien. Hamilton oli hänen tallikaverinsa saksalaisen kolme viimeistä kautta. Mercedeksen autot voittivat tuolloin kolmesti valmistajien maailmanmestaruuden ylivoimaisilla eroilla. Kaksikko kilpaili lähestulkoon keskenään maailmanmestaruuksista. Kilpaileminen käänsi kuljettajat toisiaan vastaan. Rosbergin ja Hamiltonin keskinäisistä riidoista uutisoitiin pitkin kautta useaan kertaan.

Nyt Rosberg on paljastunut millainen suhde hänellä oli tallikaveriinsa ja pahimpaan kilpakumppaniin Hamiltoniin. Kolmen yhteisen kauden aikana Hamilton voitti kahdesti ja Rosberg kerran maailmanmestaruuden. Rosberg myöntää, että Hamiltonin voittaminen toi aina hyvän mielen.

- Se oli todella jännittävää tilanne, mutta voittaminen oli aina yhtä palkitsevaa. Varsinkin sellaista kuljettajaa vastaan, joka kirjoittaa lajin historiaa uusiksi, Rosberg kertoi kilpailusta Hamiltonia vastaan.

- Olimme varmaan paras kuljettajakaksikko formuloiden historiassa.

- Onneksi urani päättyi parhaimmalla mahdollisella tavalla, Rosberg viittasi mestaruuskauteensa 2016, kun hän voitti Hamiltonin viidellä pisteellä. 

Rosberg on myöntänyt tulehtuneet välit entiseen tallikaveriinsa. Nyt kilparadat taakseen jättänyt saksalainen uskoo, että he voivat vielä ystävystyä uudelleen.

- Olen aina kunnioittanut Hamiltonia. Olimme silloin kilpailijoita, joten luonnollisesti olimme hankalassa tilanteessa. Silti välillämme on aina ollut kunnioitusta.

Kaksikko on tuntenut toisensa jo teiniajoista saakka. He ajoivat 14-vuotiaina samassa karting-tallissa. 

Espanjan GP:ssä 2016 kuljettajat kolaroivat keskenään, kun kaksikolla oli kaksoisjohto. Tapahtuma lisäsi valtavasti kitkaa Mercedes-kuskien välille.

Lue myös: Hamilton voitti maailmanmestaruuden - seuraavasta F1-kaudesta tulossa historiallinen

Lue myös: Usain Bolt hyppäsi Lewis Hamiltonin kyytiin: "Yrität tappaa minut"

Lue myös: F1-kuljettajan käsi repesi 2011 - yrittää nyt paluuta formuloihin

Lähde: GiveMeSport

Kilpailut

Uusimmat