Hamilton voitti maailmanmestaruuden - seuraavasta F1-kaudesta tulossa historiallinen

31.10.2017 10:03 - Sami Ikonen

F1-kautta on vielä kaksi osakilpailua jäljellä.

Brittiläinen Formula 1 -tähti Lewis Hamilton varmisti sarjan mestaruuden jo nyt, vaikka F1-kauden kaksi osakilpailua on vielä ajamatta. Mercedes-kuski tarvitsi viime viikonlopun Meksikon GP:stä vain yhden pisteen tittelin varmistamiseen. Kilpailun yhdeksäs sija toi brittiläiselle uran neljännen maailmanmestaruuden. 

Vaikka edessä ovat vielä Brasilian ja Abu Dhabin kisat, voi katseet suunnata jo ensi vuoteen: seuraavalla kaudella ensimmäistä kertaa lajin historiassa tullaan näkemään kaksi nelinkertaista maailmanmestaria.

Ferraria ajava saksalainen Sebastian Vettel on voittanut maailmanmestaruudet neljänä vuonna peräkkäin 2010-2013. Molemmat kuljettajat jatkavat tutuissa talleissaan myös ensi vuonna.

Hamilton nousi viikonloppuna kunnioitettavaan joukkoon. Ainoastaan viisi kuljettajaa ovat onnistuneet voittamaan yli kolme maailmanmestaruutta. Hamiltonin ja Vettelin kanssa neljään mestaruuteen on ajanut Alain Prost. Juan Manuel Fangiolla mestaruuksia on viisi ja Michael Schumacherilla seitsemän.

Suomalainen Valtteri Bottas taistelee sarjan kakkossijasta Vettelin kanssa. Maailmanmestari Kimi Räikkönen jää kolmen parhaan joukosta ulos.

Seuraava kisa ajetaan kahden viikon kuluttua Brasiliassa. Kausi päättyy Abu Dhabissa 26. marraskuuta.

Lue myös: Usain Bolt hyppäsi Lewis Hamiltonin kyytiin: "Yrität tappaa minut"

Lue myös: F1-kuljettajan käsi repesi 2011 - yrittää nyt paluuta formuloihin

Lähde: formula1.com

Kilpailut

Uusimmat