F1-kuljettajan käsi repesi 2011 - yrittää nyt paluuta formuloihin

24.10.2017 20:00 - Sami Ikonen

Robert Kubica haaveilee paluusta F1-sarjaan.

Puolalainen Robert Kubica on ajanut tänä syksynä testiajoja Williamsin ja Renaultin F1-autoilla. Testien tarkkoja kierrosaikoja ei ole julkaistu, mutta intensiivisen testauksen tavoite on selvä: Kubica haluaa palata takaisin F1-sarjaan.

Mahdollinen paluu olisi pieni ihme, sillä vuonna 2011 Kubica loukkaantui vakavasti, kun hän ajoi ralliautolla ulos radalta. Kubica loukkaantui törmäyksessä vakavasti, sillä hänen toinen kätensä repeytyi lähes kokonaan irti. Toipuminen kesti pitkään, ja vaikka Kubica lopulta toipuikin, sanottiin, että F1-ura on ohi, koska monesti leikattu käsi ei kestäisi F1-sarjan fyysisiä vaatimuksia

Williams on etsinyt seuraajaa 36-vuotiaalle Felipe Massalle. Kubica on vahva ehdokas brasilialaisen jatkajaksi. Viime keväänä hän oli lähellä paluuta käynnissä olevalle kaudelle, kun hän testasi Renaultin autoa. Talli valitsi lopulta kuljettajakseen nuoren Carlos Sainzin.

Puolalainen on ajanut urallaan 76 osakilpailua formula ykkösissä. Uran ainoa voitto tuli vuonna 2008 Kanadassa, kun hän ajoi Sauberilla.

Arvet Kubican oikeassa kädessä muistuttavat kuuden vuoden takaisesta onnettomuudesta. (kuva: AOP)

Lähde:  Daily Mail

Lue myös: Suomen urheiluhistorian synkkää hetkeä muisteltiin tällä viikolla

Lue myös: Maailman parhaaksi valittu jalkapalloilija pyrkii presidentiksi

Kilpailut

Uusimmat