Kuva: Getty Images

Patrik Laine huikeassa iskussa - seuraavaksi rikkoutuvat Crosbyn ja Gretzkyn ennätykset

05.03.2018 18:47 - Mikko Räsänen

19-vuotias suomalainen on tällä hetkellä koko NHL:n kuumin maalipyssy.

Patrik Laine on noussut kevätkaudella huimaan vireeseen NHL:ssä. Vasta 19-vuotias suomalainen on viimeisissä kahdeksassa ottelussa tehnyt uskomattomat 10+6=16 pistettä. Kahdeksan viime ottelun aikana hän on jäänyt vain yhdessä ottelussa maaleitta, mutta onnistunut peräti neljä kertaa tekemään kaksi maalia samassa ottelussa.

Viimeisin onnistuminen nähtiin viime yön kierroksella, jolloin Laine teki jälleen kaksi maalia johtaen Winnipeg Jetsin komeaan 3-2-voittoon Carolinasta. Laine oli ottelun tähti, sillä kahden tehdyn maalin lisäksi hän myös syötti Jetsin kolmannen osuman.

Otteluraporteissa iltaa kutsuttiin Laineen täydelliseksi dominoinniksi, sillä kahden tehdyn maalin lisäksi hän laukoi kerran tolppaan, kerran ylärimaan ja ampui kertaalleen ohi täysin tyhjästä maalista. Paremmalla onnella suomalainen olisi siis juhlinyt neljän tai viiden maalin iltaa.

Viime yön tehojen jälkeen Laine on nyt tehnyt tällä kaudella jo 35 maalia, ja on noussut NHL:n maalipörssissä jo sijalle 4. Kärjessä on Alexander Ovechkin 40 maalillaan, mutta kakkossijaa hallussaan pitävään Jevgeni Malkiniin on eroa enää yksi täysosuma. 

Tilastot kertovat, että Laine on kohta rikkomassa muitakin ennätyksiä. Hänestä on nimittäin pian tulossa NHL:n kovin alle 20-vuotias maalintekijä 30 vuoteen. Viime yön tehoilun jälkeen 19-vuotias Laine on nyt tehnyt kahdessa kaudessa yhteensä 71 maalia. Sillä hän nousee alle 20-vuotiaiden kaikkien aikojen maalipörssissä jo sijalle 6. 

2000-luvun parhaan nuoren maalintekijän titteliä pitää hallussaan Sidney Crosby 75 maalillaan. Laineen kautta on jäljellä 17 ottelua, joten ellei loukkaantumisia tule, lienee varmaa, että suomalainen ohittaa Crosbyn. Pian kiikarissa on myös Wayne Gretzky, joka teki alle 20-vuotiaana 76 maalia NHL:ssä. 

Katso alta tilasto kautta aikain parhaista alle 20-vuotiaista maalitykeistä. 

Katso alta video Laineen viime yön maaleista.

Lue myös: Patrik Laineen tykki puhui - nousi NHL:n tilastoykköseksi!

Kilpailut

Uusimmat