Kuva: AOP

Leijona-hieroja hehkuttaa Mörkö-Markoa: "Yksi parhaista, joita olen nähnyt"

27.05.2019 15:45 - Reija Saarinen / reija.saarinen@bauermedia.fi

Julli Sulinin mukaan Marko Anttila hoiti pestinsä uskomattomalla tavalla.

Leijona-joukkue on tekemässä parhaillaan lähtöä kohti Suomea ja Helsinki-Vantaan lentokenttää. Ennen lentoa onnistui Iskelmän Satu Kotonen kuitenkin saamaan puhelimen päähän joukkueen hierojan Julli Sulinin, joka on ollut joukkueen mukana kaikkiaan 24:ssä arvokisoissa.

Sulinin mukaan koko joukkue odottaa innolla tulevaa kansanjuhlaa.

- Tässä olemme juuri lähdössä kohti lentokenttää ja odotellaan sitä koko kansan juhlaa. Pakkohan se on sanoa, että joukkue on ollut uskomaton. Todella hieno kasvutarina, joka vetää sanattomaksi, hän toteaa Kotoselle.

Sulinille kulunut vuosi on ollut muutoinkin melkoisen tunteikas. Tämän vuoden aikana hän on päässyt todistamaan HPK:n mestaruutta, maailmanmestaruutta sekä pienen ihmeen syntymää.

- Tupla sattui todellakin tulemaan ja kolme viikkoa sitten minusta tuli pappa. Joten kolme kultaa putkeen. Onhan tämä ihan huikeaa, että saa olla tässä mukana. Tämä on etuoikeus, kun pääsee näkemään uusien nuoren kasvun, hän hehkuttaa.

Hierojan roolista ei julkisuudessa juurikaan puhuta. Totuus on kuitenkin se, että se on erittäin tärkeä.

- Sanotaan näin, että aina kun tullaan kisoihin, niin huoneeseen tehdään leijonaluola, jossa hoidot tapahtuu. Se on pitkälle myös hengen luomista. Siinä saattaa olla huonokin peli alla, niin sitä on hyvä purkaa siinä. Se on sellaista itseluottamuksen pumppaamista. 

(kuva: AOP)

Ikävä kyllä monella suomalaisella ei ollut kovinkaan suuret odotukset joukkoon ja sen menestyksen suhteen. Tiimi osoitti kuitenkin kaikki luulot vääriksi ja palaa kotiin kultamitalit kaulassa.

Sulinin mukaan joukkue itse kuitenkin luotti itseensä ja osaamiseensa koko turnauksen ajan.

-  Ne jotka siinä on jollain tavalla mukana, niin ne sen aistii. Ihan sama juttu oli vuonna 2011. Pystyttiin pitämään se rauhallinen fiilis, vaikka kaveri olisikin saanut vähän yliotetta. 

- Joukkueessa, joka menestyy, on tietynlainen henki. Tälläkin kertaa huippujääkiekkoa pelattiin ja lopulta kaikki olikin kaadettu.

Yksi Leijonien suurista sankareista on kapteeni Marko "Mörkö" Anttila, joka nousi ratkaisijaksi juuri oikeilla hetkillä. Hänen suorituksilleen myös Sulin antaa täydet pisteet.

- Minä annan Markolle arvosanan 10+. Olen nähnyt miehen ensimmäiset pelit SM-liigassa ja siitä sen kasvutarinan. Hän hoiti perheellisenä isänä kapteenin roolin ja pääsi pelillisesti sellaisiin suorituksiin, joita menestykseen tarvitaan. Aina tarvitaan vastuunkatajista. Hän on yksi parhaista, joita olen nähnyt, Sulin hehkuttaa.

Lue myös: Miten on, saako Marko "Mörkö" Anttila patsaan kotikuntaansa? Kunnanjohtaja vastaa

Lue myös: Marko "Mörkö" Anttila ottaa kunnian voitosta nöyrästi: "En ole koko uraa ollut valokeilassa"

Lue myös: Marko "Mörkö" Anttila ei anna lempinimen häiritä: "Kaikki otetaan vastaan"

Iskelmä, Kiss, Voice.fi, Radio City, Radio Nova sekä Radio SuomiRock ovat osa Bauer Mediaa.

Kilpailut

Uusimmat