Koivu maajoukkuepaidan jäädytyksestä: "Suurin kunnia mitä voi saada ja ansaita"

27.12.2015 15:12 - Joonas Hepola

Saku Koivun (#11), Jere Lehtisen (#26) ja Ville Peltosen (#16) maajoukkuepaidat jäädytettiin lauantaina jääkiekon nuorten MM-kisojen yhteydessä. Radio City Oulun kiekkotiimi jututti Koivua viikko sitten, kun hän osallistui hyväntekeväisyysotteluun Oulussa.

Saku Koivun pelaajaura päättyi kauteen 2013-2014 Anaheim Ducksin riveissä. Yksi kaikkien aikojen suomalaiskiekkoilija pelasi NHL:ssä 18 kautta, joista yhdeksän sesongin aikana hän toimi Montreal Canadiensin kapteenina kausilla 1999-2004 ja 2005-2009. Runkosarjassa Koivu pelasi NHL:ssä yhteensä 1124 ottelua, joissa syntyivät tehot 255+587. Pudotuspeleissä 80 ottelua 18+41.

Suomen jääkiekkomaajoukkueessa Koivu pelasi 15 arvokisat. Hän saavutti maajoukkueurallaan yhden MM-kullan, kaksi -pronssia ja yhden -hopean. Olympiakisoissa hän on saavutti yhden olympiahopean ja kolme -pronssia sekä vuonna 2004 maailmancupissa hopeaa. Neljään olympiamitaliin ovat Koivun lisäksi yltäneet ainoastaan Vladislav Tretjak, Igor Kravchuk, Jiri Holik, Jere Lehtinen, Ville Peltonen, Teemu Selänne ja Kimmo Timonen.

Lauantaina Koivun, Lehtisen ja Peltosen numerot pääsivät kunnipaikalle Jari Kurrin (#17) ja Raimo Helmisen (#14) jäädytettyjen paitojen rinnalle. Keskiviikkona samaan rivistöön pääsee Selänteen pelinumero 8, joka poistetaan maajoukkuekäytöstä.

- Se on varmasti yksittäiselle pelaajalle suurin kunnia mitä voi saada ja ansaiita, jutteli Koivu etukäteen maajoukkuepaitojen jäädytysseremoniasta.

Koivun osalta juhlallisuudet jatkuvat, sillä kuluvalla viikolla hän liittyy Jääkiekkoleijonien arvostettuun joukkoon. Koivun lisäksi uusina niminä aateloidaan Selänne, Pekka Leimu, Tiia Reima, Erkki Haapanen ja Rauli Virtanen. Virallinen aatelointitilaisuus järjestetään Helsingissä Nuorten MM-kisojen yhteydessä tiistaina 29.joulukuuta.

Mitä Koivun arkeen tällä hetkellä kuuluu? Kuuntele haastattelu kokonaisuudessaan klikkaamalla ylläolevaa artikkelikuvaa.

Uusimmat