Kuva: AOP

Harkimo tylyttää Liigaa: Asiat eivät tule koskaan muuttumaan!

08.03.2016 20:15 - Mikko Räsänen

Jokeri-pomo ei näe Liigan tulevaisuutta hyvänä.

Jokerien omistaja Harry "Hjallis" Harkimo vieraili Radio Cityn aamussa puhumassa jääkiekosta. Vaikka Jokerit pelaa jo toista kautta KHL:ssä, seuraa Harkimo tiiviisti myös kotimaisen Liigan tapahtumia. 

- Liigan ongelma on se, että siitä tehtiin osakeyhtiö. Tai osakeyhtiössä ei itsesään ole mitään ongelmaa vaan siinä järjestelmässä, millä siellä asioita päätetään, että kaikkien pitää olla samaa mieltä. Siitä se ongelma lähtee.

- Olen itse istunut liigahallituksessa monta vuotta ja ollut joskus Liigan puheenjohtajanakin vuoden, mutta sitten sain tarpeekseni. 

- Ongelma Liigassa on se, että kun kaikkien pitää olla yksimielisiä asioista, eivät asiat tule tällä systeemillä koskaan muuttumaan. 

Jokerien lähdön jälkeen Liiga on kokenut suuria muutoksia. Toissa kaudella sarjaan tuli uutena joukkueena Sport. Täksi kaudeksi Liigaan nousi KooKoo ja ensi kaudella mukaan tulee vielä Jukurit. Harkimon mielestä Liigan kehitys menee nyt täysin väärään suuntaan, sillä sitä pitäisi laajentamisen sijaan supistaa.

- Liigassa pitäisi olla vähemmän joukkueita. Se tekisi Mestiksestä kovemman sarjan, ja silloin olisi myös järkeä pelata Mestiksessä. Se nostaisi koko Suomen jääkiekkoilun tasoa, koska molemmissa sarjoissa olisi aitoa kilpailua, Harkimo kertoo ja mainitsee tästä mallista esimerkkeinä Ruotsin Elitserienin ja Allsvenskanin. 

Harkimoa huolettaa ensi kaudella pelattava 16 joukkueen Liiga.

- Ei meillä riitä pelaajia noin moneen joukkueeseen niin, että se taso pysyisi hyvänä. Se ei ole kritiikkiä Liigaa kohtaan vaan ihan fakta asia!

Harkimo kertoi haastattelussa myös avoimesti Jokerien taloudellisesta tilanteesta, tulevaisuudesta ja KHL:n kritisoidusta tuomarilinjasta. Lue aiheesta alla olevan linkin takaa.

Lue myös: Jokerit jatkaa KHL:ssä ensi kauden jälkeenkin - uusi sopimus jo suunnitteilla

Kilpailut

Uusimmat