Kuva: Nelonen

Tänään tv:ssä: Tarina, jonka pääosassa nähdään vuosisadan seksikkäin mies

13.07.2016 07:15 - Tiina Svensk

Sarjan luojan mielestä päänäyttelijä aluksi ei kuitenkaan täyttänyt päähenkilön piirteitä ulkonäöllisesti.

Legendaarisesta MI6-agentista James Bondista kertovan elokuvan tarina alkaa Miamista, missä Bond kohtaa liikemies Goldfingerin eli Kultasormen. Tunnetulla bisnesmiehellä on kuitenkin suunnitelma, jonka Bond saa selville. Guy Hamiltonin ohjaamassa elokuvassa Bondin tehtäväksi tulee pelastaa koko maailmantalous, jonka Kultasormi haluaa suunnitelmillaan sekoittaa.

007 ja Kultasormi on yksi klassikoiksi nousseista Bond-elokuvista, eikä suotta: kyseinen elokuva aloitti aikoinaan maailmanlaajuisen Bond-kuumeen, kun se sai ensi-iltansa vuonna 1964. Lähes kahden tunnin elokuvassa pääroolissa nähdään Sean Connery, joka oli kaikkien aikojen ensimmäinen James Bond -näyttelijä.

Connery ei kanna ainoastaan ensimmäisen Bond-näyttelijän titteliä, vaan hänet valittiin vuonna 1989 seksikkäimmäksi elossa olevaksi mieheksi. Myöhemmin Connery valittiin myös vuosisadan seksikkäimmäksi mieheksi, kertoo Explore Talent.

James Bond -sarjan luojaa, kirjailija Ian Flemingiä, Conneryn ulkonäkö ei kuitenkaan alunperin miellyttänyt. Flemingin mukaan Conneryn ulkonäkö ei täyttänyt MI6-agentin piirteitä, mutta ensimmäisen Bond-elokuvan suosio sai kirjailijan mielen muuttumaan, ja Connery sai jatkaa Bondin roolissa.

Muistatko 007 ja Kultasormi -elokuvan tarinan? Katso traileri alta:

007 ja Kultasormi (16)
Klo 21:00
Nelonen

Lue myös: He ovat parhaat James Bond -näyttelijät

Lähde: Explore Talent

Kilpailut

Uusimmat