Kuva: Mikko Räsänen

Jope Ruonansuu: 'Saan keikoilta paremmin rahaa, kuin mitä saisin tositelevisiosta'

14.07.2016 17:15 - Senni Loikala

Viihdetaiteilijaa eivät roolit tositelevisio-ohjelmissa kiinnosta. Sen sijaan perinteistä sketsiviihdettä hän olisi valmis tekemään vaikka heti.

Biisinmurtajat-albumin toukokuussa julkaissut Jope Ruonansuu, 52, antaa aina saman vastauksen, kun häntä pyydetään mukaan tositelevisio-ohjelmaan. Se on: ”Kiitos tarjouksesta, mutta ei kiitos.”

- Tositelevisio ei minua innosta millään tavalla. Paljon pyydetään mukaan, mutta en minä niihin lähde. Tuotantoyhtiöt ovat alkaneet jos uskoa, etten lähde. Kyllä sieltä vieläkin välillä joku uusi työntekijä soittaa ja esittelee ohjelmaideoita, Ruonansuu tuumaa.

- Yritän pysyä linjassani, koska olisihan se noloa lähteä mukaan aiempien tarjousten kannalta, joista olen kieltäytynyt, hän perustelee.

Viihdetaiteilija paljastaa muutaman ohjelman, joihin häntä on pyydetty mukaan.

- Onhan niitä vaikka mitä. Minua pyydettiin esimerkiksi Vuosi selvinpäin -ohjelmaan, mikä on kauhistus, eihän sellaiseen voi lähteä, Ruonansuu vitsailee.

- Sitten pyydettiin televisioitavaan uimahyppykilpailuun. Että minäkö olisin lähtenyt 123-kiloisena loikkaamaan jostakin? Olin vielä silloin sen painoinen, nykyään yli 40 kiloa hoikempi Ruonansuu jatkaa.

Tiukka linja tositelevisio-ohjelmien osalta selittyy myös raha-asioilla.

- Se on myös rahakysymys. Kanavilla ei ole varaa maksaa saman verran, mitä saisin keikoilta. Minulla on henkilökuntaakin töissä, Ruonansuu selvittää.

Perinteinen sketsiviihde kiinnostaa

Ruonansuu paljastaa, että tarpeeksi kiehtovan tarjouksen eteen tullessa hän voisi lähteäkin mukaan televisio-ohjelmaan. Mutta vain, jos viihdetaitelija pääsisi tekemään perinteisiä sketsejä.

- Jos pääsisin vielä tekemään perinteisemmällä tyylillä sketsejä, niin kyllä olisin valmis aloittamaan vaikka heti. Sama homma päätee myös radion tekemiseen. Ihmisillä sketsiviihteen tarve vaan kasvaa, eikä se ole muuttunut mihinkään.

Ruonansuun lempisketsit x 3

- Kyllä aika legendaarinen aikanaan oli Speden rautakauppasketsi. Taisin olla silloin vielä ihan pieni, kun se tehtiin, Ruonansuu toteaa.

- Pulttiboisien manneimitaatiot naurattivat minua käsittämättömän kovasti 80-luvun alussa, viihdetaiteilija paljastaa.

- Kummeleiden tamppausjuttu kuuluu top-kolmoseen, koska se oli niin hulvattoman hauskaa ja niin hullu idea ja vetoaa urheiluhulluun kansaan.

Lue myös: Jope Ruonansuu: Minulla oli työuupumus, mutta nyt olen uudestisyntynyt

Kilpailut

Uusimmat