Kuva: Senja Rapila

Bodom-ohjaaja Taneli Mustonen vinkkaa: "Tämä on paras mahdollinen treffileffa"

17.08.2016 19:00 - Iiro Myllymäki

Mustonen teki omia kauhuelokuvia jo lapsena ja meni Poutun tehtaalle töihin saadakseen tuotoksiinsa oikeaa verta halvalla.

Suuri yleisö tuntee Taneli Mustosen tämän ohjaamasta Luokkakokous-komediasta, jonka jatko-osa saapuu valkokankaalle marraskuussa. Mustonen ei ole halunnut jämähtää pelkkään komediagenreen, vaan on tarttunut rohkeasti suomalaisessa elokuvassa harvinaiseen tyylilajiin: kauhuun. Ohjaaja toivoo, että hänen ohjaamansa ja perjantaina ensi-iltansa saava Bodom raivaa tietä suomalaiselle kokopitkälle kauhuelokuvalle.

- Tuolla maailmalla reissatessa saa kuulla, että ”varmaan Suomestakin tulee paljon kauhuelokuvia”. Sitten vastaan, että ei itse asiassa tule. Toivon, että Bodom osaltaan saa elokuvien rahoittajat uskomaan tällaisiin projekteihin, Mustonen kertoo Voice.fi:lle.

Kauhuelokuvat ajoivat kasvissyöjäksi

Mustosella on pitkä henkilökohtainen historia kauhuelokuvien kanssa. Lapsena Mustonen pääsi isompien poikien kanssa VHS-kerhoon, jossa kauhupätkiä kulutettiin videokaseteilta. Tekipä mies lapsuudessaan omiakin kauhuelokuvia, ensimmäisen vuosien 1991 ja 1992 aikaan ollessaan 13-14-vuotias. Jo ensimmäinen tuotos oli verinen splatter-elokuva, jossa makkaroiden leikkaamisella kuvattiin miehen sukukalleuksien silpomista.

- Kävin Poutulla tekemässä työharjoittelun kaverin kanssa, jotta saisimme kuvauksiin verta halvalla. Sen jälkeen kun näin siellä sitä meininkiä, ryhdyin kasvissyöjäksi, mies muistelee.

(kuva: Senja Rapila)

Yhdessä kirkumista ja kädestä pitämistä

Mustonen uskoo, että kauhuelokuvista viihdettä hakevat katsojat yllättyvät iloisesti Bodomin nähdessään. Ohjaaja vinkkaa yhdestä aivan erityisestä käyttötarkoituksesta elokuvalle.

- Tämä on paras mahdollinen treffileffa. Leffaa katsoessa voi pitää hauskaa ja kirkua yhdessä, ja sen jälkeen voi mennä bisselle. Leffan aikana voi pitää toista kädestä, jos pelottaa. Kaikki pelimiehet tietävät, miten tämä homma menee, Mustonen sanoo myhäillen.

Mikael Gabrielin persoona kiehtoi

Bodom-elokuva on herättänyt ennakkoon paljon huomiota muun muassa näyttelijöidensä vuoksi. Yhdessä päärooleista nähdään rap-artisti Mikael Gabriel. Käsikirjoitusprosessin loppuvaiheissa elokuvan käsikirjoittajat, Aleksi Hyvärinen ja Mustonen itse, alkoivat pohtia Gabrielin sopivan persoonaltaan hyvin Eliaksen rooliin.

- Ajattelimme, että hän on jännä ja persoonallinen tyyppi. Samaan aikaan herkkä ja aika kovis, James Deanin tapaan. Tiesin, että Miklu on käynyt koekuvauksissa Antti J. Jokisen Pahan kukat -elokuvaan. Olin kuullut kautta rantain, että hänellä on mennyt siellä kaikki nappiin ja jengi on ollut ihan ällikällä lyöty. Tapasimme Miklun ja buukkasimme hänet oikeastaan saman tien, Mustonen kertoo.

Lue myös: Mikael Gabriel Bodom-kuvauksista: "Olen oppinut kaiken, mitä näyttelijäkoulussa opetettaisiin"

Kilpailut

Uusimmat