Kuva: Senja Rapila

Allan "Allu" Tuppurainen, miksi lapset rakastavat Rölliä?

13.09.2016 23:15 - Senja Rapila

Suomalaisten suosikkinäyttelijä on esiintynyt Röllinä jo miltei kolmekymmentä vuotta ja sympaattista hahmoa rakastetaan vielä yhtä paljon kuin ennenkin.

Allu Tuppurainen, 65, on näytellyt lasten - ja miksei aikuistenkin - suosikkihahmoa Rölliä jo miltei kolmen vuosikymmenen ajan. Kun Voice.fi kysyi taitavalta näyttelijältä sitä, miksi lapset rakastavat vielä nykyäänkin kiukkuista Rölliä, oli vastaus selvä.

- Röllissä on monenlaisia samaistumispisteitä. Hän on kun uhmaikäinen pikkupoika, kärttyinen vanha ukko, punkkari, kapinallinen, siinä uhossaan, niin jokainen lapsi voi löytää sieltä oman itsensä, Tuppurainen kertoo.

Näyttelijän mielestä Rölli on hahmona sellainen, joka voi opettaa lapsia ennakoimaan virheiden välttämistä myös oikeassa elämässä. 

- Ja kun hän möhlii - ei se Rölli ole minkäänlainen älykkö - lapsi pääsee tavallaan sen yläpuolelle ja näkee ennakolta, että nyt se pöljä tekee sellaista. Se opetus voi tulla sitten sitäkin kautta.

Uusi Rölli ja kaikkien aikojen salaisuus -elokuva saapuu elokuvateattereihin 16.9.2016. Kyseessä on viides Rölli-elokuva.

Lue myös: Allu Tuppurainen, mikä on paras saamasi palaute Röllistä?

Kilpailut

Uusimmat