Kuva: AOP

Antti J. Jokinen tissuttelee kuvauksissa päivittäin: "Vaarallinen laji"

23.09.2016 09:20 - Anna Hopi

Pahan kukat -elokuvan kuvauksissa Jokinen työskenteli yhdessä ensirooliaan tekevien nuorten näyttelijöiden kanssa.

Ohjaaja Antti J. Jokisen tuorein elokuva on Pahan kukat, joka on tiivistunnelmainen kuvaus Helsingin lähiönuorten elämästä. 30. syyskuuta valkokankaalla nähtävän elokuvan pääosissa ovat muun muassa Mikael Gabriel ja Juno. Jokinen pitää elokuvaa tärkeänä yhteiskunnallisena kuvauksena tämän hetken Suomesta, minkä vuoksi suosittelee elokuvaa kaikille.

- Moni voi yllättyäkin, millaisessa jamassa Suomi on. Kätilön jälkeen halusin tehdä jotain yhteiskunnallisesti merkittävää. Nuorten kanssa tehtiin elokuvan käsikirjoitusta, ja se perustuu tositarinoihin, joita on tapahtunut Laajasalon ja Kontulan lähiöissä. Tarinan tarkoitus on olla nyrskinisku päähän. Kaikki, mitä elokuvassa tapahtuu, on todellista elämää, sanoo Jokinen Iskelmän haastattelussa.

- En usko, että Suomen lähiöt ovat mitään lintukotoja. Jyväskylässä, Tampereella on samanlaista kuin Helsingissä. Ihmisten syrjäytyminen on iso ongelma Suomessa. Se johtaa ihmisten radikalisoitumiseen. Toivottavasti elokuvan tapahtumat mellakoineen eivät koskaan tapahdu oikeasti Suomessa. Elokuva kertoo myös yhden perheen selviytymistarinan.

"Tissuttelu on vaarallinen laji"

Ohjaajavuosien aikana Antti J. Jokisesta on liikkunut urbaaneja legendoja alalla. Miehen juomistottumuksia on kuvailtu useasti siten, että elokuvia kuvataan punaviinilasi kädessä. Pitääkö tämä paikkansa?

- Ilman muuta. Isoimmista syistä, miksi aloin opiskella elokuvaohjaajaksi on se, että voin juoda viiniä joka päivä. Sitten ihan vähän tykkäsin myös elokuvien tekmisestä, vitsailee mies.

- En halua kuitenkaan glamourisoida sitä. Tissuttelu on vaarallinen laji, eikä se sovi kaikille. Elämässä pitää olla muutakin hyvää, että se pysyy aisoissa. En halua sillä tavalla suositella sitä kellekään. Onhan se kivaa elää boheemia taiteilijaelämää. Minulla on tästä elämäni mittainen kokemus. En nyt ihan lapsena juonut punaviinia luonaaksi, mutta heti sen jälkeen, virnistää Jokinen.

Lue myös: Juno rajusta menneisyydestään: Näki vierestä, kun mieheltä viillettiin kurkku auki

Kilpailut

Uusimmat