Kuva: Senja Rapila

Klamydia-laulajan irokeesi raivostutti suomalaisia: "Juntit juoksivat veitsen kanssa perässä"

26.09.2016 08:45 - Senni Loikala

Vesku Jokinen kertoo, että tuntemattomien suhtautuminen hänen hiustyyliinsä on muuttunut radikaalista 80-luvulta tähän päivään.

Antisupersankarit-levyn perjantaina julkaisseen Klamydia-yhtyeen laulajan Vesku Jokisen, 46, tyyliin kuuluu irokeesi, joka on koristanut miehen päätä jo 80-luvulta lähtien. Nykyään hiustyyliin suhtaudutaan aivan eri tavalla kuin muutamia vuosikymmeniä sitten.

- Ei irokeesia nykyään kieroon katsota, mutta 80-luvulla, kun meni tuolla keesi pystyssä pitkin tietä, niin voi herranjumala. Pohjanmaalla poliisit pidätteli ja juntit juoksivat perunankuorimaveitsen kanssa perässä. Olin silloin rotasta seuraava, Jokinen toteaa.

Muusikko kertoo saavansa nykyään lähinnä kehuja päätä koristavasta harjaksestaan. Hän pitää mahdollisena, että myös selvästi lisää massaa saanut vartalo auttaa joitakin pitämään mölyt mahoissaan.

- Painoin aikoinaan 40 kiloa vähemmän, ja se näkyy siinä, ettei nykypäivänä kaikki niin herkästi päälle tule. Ehkä myös koko vaikuttaa, mutta suhtautuminen on muuttunut erilaiseksi. Viime aikoina olen kuullut hiuksistani pelkästään hyvää.

Klamydia-laulaja Vesku Jokinen ei piittaa kritiikistä. (kuva: Senja Rapila)

- Nykyäänhän irokeesit ovat periaatteessa muotia. Olen ollut muodikas jo 80-luvulta asti, Jokinen naurahtaa.

Elämän aikana saadut tylyt kommentit omasta tyylistä ovat kovettaneet Jokista myös laajemmin kritiikille.

- Minusta kasvoi vaan vielä suurempi jääräpää. Klamydia on saanut aina kriitikoilta 80-90 prosenttia negatiivista palautetta, niin haukkumiseen tottui jo kauan sitten ja se on kasvattanut. Nykyään haukkumiselle on niin liukas, ettei tunnu missään; antaa tulla vaan.

- Tiedän, mitä teen ja teen, mitä minua huvittaa. Jos joku ei tykkää, niin ihan saatanan sama.

Lue myös: Klamydian uusi levynkansi on Fingerpori-piirtäjän tekemä: "Olimme aivan myytyjä"

Lue myös: Klamydian Vesku Jokinen ei ota biiseistä paineita: Ei tämä nyt niin vakavaa ole

Lue myös: Klamydia-Vesku raittiudestaan: Takana 30 vuotta viinan kanssa läträämistä

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat