Kuva: YouTube

Pelottavan looginen teoria Titanic-elokuvasta leviää netissä: "Jack ei ollut oikeasti olemassa"

09.10.2016 11:15 - Rea Tallgren

Titanic-fanin teoria saattaa kuulostaa oudolta, mutta kun hän perustelee sen, saa se aikaan kylmät väreet.

Monta Oscaria kahminut, vuonna 1997 ensi-iltansa saanut Titanic on kulttileffa, jonka lähes jokainen kolmekymppinen aikuinen on nähnyt. Hurjat lipputulot aikanaan tahkonut elokuva on myös monien salaliittoteorioiden kohde. Nyt yksi, pelottavan looginen sellainen, on alkanut levitä netissä. 

Tässä teoriassa Jack (Leonardo DiCaprio) olisi oikeasti ollut vain Rosen (Kate Winslet) mielikuvituksen tuotetta. Teoriaa perustellaan näin: 

Rose oli todella ahdistunut. Hän oli menossa naimisiin miehen kanssa, jota ei rakastanut. Hän joutui noudattamaan tiukkoja normeja ja sääntöjä elämässään. Hän jopa kiipeäsi laivan kaiteen yli, niin epätoivoinen hän oli. Siinä vaiheessa hän kohtasi Jackin - tai, kuten tässä teoriassa kerrotaan - hänen mielensä keksi Jackin, jotta hän jaksaisi vielä elää.

Jack edusti teorian mukaan Rosen omaa sisäistä voimaa ja kapinahenkeä. Hän vei Rosen kannen alle tanssimaan ja auttoi häntä löytämään oman seksuaalisuutensa autokannelle pysäköidyssä kulkuneuvossa. Teoria selittäisi myös sen, miksi Rose ei tee Jackille tilaa oven päälle, jonne pääsee lopulta turvaan hyytävää vettä; hän ei tarvitse Jackia enää, koska on löytänyt omat voimansa. 

Kylmät väreet nostattaa kuitenkin vasta kohtaus, joka tuntuu summaavan kaiken loogisesti. Siinä vanhalta Roselta kysellään Jackista. Kun Roselle todetaan, ettei laivan matkustajakirjoista löydy minkäänlaista tietoa Jackista, toteaa Rose näin: 

- Ei löydy, ei tietenkään. Mutta hän elää aina - muistoissani. 

Lue myös: Uusimman Pirates of the Caribbean -elokuvan tiiseri julkaistiin - katso synkkä pätkä

Lähde: All Time Movies

Kilpailut

Uusimmat