Kuva: Splashnews

Miss peppu -kisaajien kuvasta nousi kohu - epäkunnioittava ja loukkaava

25.10.2016 14:45 - Elisa Jalasjoki

Kahdeksan kilpailijaa poseeraa tunnetun taideteoksen tyylisessä valokuvassa.

Miss peppu -kisaajien tähdittämä valokuvataideteos on suututtanut uskonnolliset tahot, ainakin kisan kotimaassa Brasiliassa. Otoksessa kahdeksan osallistujaa nähdään asetelmassa, joka on saanut selkeitä vaikutteita Leonardo Da Vincin tunnetusta maalauksesta Viimeinen ehtoollinen. 

Kilpailijat olivat pukeutuneet räikeän oransseihin tanga-mallisiin bikineihin ja asettuneet kuvaan kuin Jeesus ja tämän opetuslapset konsanaan. Ohjelman yksi suunnittelijoista, Cacau Oliver, selitti päätöstään toteuttaa kuva Daily Mail -lehdelle näin:

- Kyseessä oli tyttöjen viimeinen tapaaminen ennen finaalia. Se muistutti minua Viimeisestä ehtoollisesta, jossa Juudas petti Jeesuksen kateuden takia. Pidätte siitä tai ette, mutta täällä naiset, joilla oli eniten ääniä, ovat vastaavanlaisen kateuden kohteita.

- Kuvassa keskellä oleva tyttö on vahvemmassa asemassa kuin muut, minkä takia muut tytöt haluavat rankaista häntä siitä, että tämä sai enemmän ääniä.

Katso keskustelua herättänyt kuva alta:

(kuva: Splashnews)

Kirkonmiesten keskuudessa kuvaa pidetään muun muassa epäkunnioittavana ja loukkaavana. Kritiikin ymmärtää myös kuvassa keskellä istuva kilpailija.

- Ymmärrän että ihmiset ovat vihaisia, minäkin olen. Sen jälkeen, kun otimme kuvan, sydämeni on kiristänyt rinnassani enkä saa nukuttua. En voi unohtaa sitä. Olen jo anonut anteeksiantoa Jumalalta ja nyt pyydän sitä kaikilta muilta. Menimme liian pitkälle, kilpailija tilittää. 

Voit verrata ylempää kuvaa alkuperäiseen Da Vincin maalaukseen alta. 

(kuva: Fotolia)

Miss Peppu -kisailu on yksi Brasilian suosituimmista. Voittajat saavat yleensä sopimukset maan tunnettuihin mallitoimistoihin ja heistä tulee usein myös kansainvälisiä tähtiä. 

Lähde: Cosmopolitan

Lue myös: Äiti ja tytär ottavat osaa Miss Peppu -kisaan - katso kuvat muodokkaasta kaksikosta

Kilpailut

Uusimmat