Kuva: Senja Rapila

Remu Aaltonen elämänkertansa rohkeista tarinoista: "Mietin, uskaltaako näitä julkaista"

28.10.2016 16:15 - Senni Loikala

Hurriganes-yhtyeen nokkamies Remu Aaltonen vieraili perjantaina Radio Cityn studiossa.

Kotimaisen rockin legenda Remu Aaltonen, 68, uskoi alun perin, ettei uunituoreessa Remu-elämänkerrassa kannattaisi käsitellä lainkaan Hurriganesin bändielämää. Aaltonen vieraili Jere Ollisen luona Radio Cityn Päivässä ja avasi elämänkertansa tekoprosessia.

- Ajattelin, että Hurriganesista oli tehty niin paljon kaikennäköistä opusta ja muuta, että olisin halunnut tehdä kirjan, jossa ei sanota sanaakaan Hurriganesista, Aaltonen aloittaa.

- Sitten minulle sanottiin, ettei Hurriganesia voida sivuuttaa. Ymmärsin, että siinä on perää.

Muusikko piti tärkeänä, että elämänkerta kuvaisi häntä syvemmin ihmisenä, eikä vain Hurriganesin nokkamiehenä. Kirjassa käsitellään esimerkiksi naisongelmia ja köyhyyttä. 

- Bändin ulkopuolinen persoonani on aika pitkälle erilainen tapaus, ja olen miettinyt, uskaltaako näitä juttuja julkaista. Mutta minä en ole mikään paskahousu. Jos olen jotakin tehnyt, niin kyllä minä myös kuittaan ne jutut, Aaltonen toteaa.

Aaltonen tietää, että kirja sisältää myös niin rehellisiä kertomuksia hänen elämästään, että ne saattavat herättää monenlaisia tunteita.

- Lukijan hallussa on, miten hän reagoi näihin juttuihin. En voi miettiä, että se vaikuttaisi minuun. Se on niiden ongelma, jos joitain ketuttaa joku asia.

Kuuntele Radio Cityn Päivää arkisin kello 10-13. Seuraa Radio Cityä Facebookissa tästä. 

Lue myös: Remu Aaltonen ei väsy: ''Eläkkeelle mennään vasta, kun arkun kansi sulkeutuu''

Lue myös: Remu Aaltonen rakastumisesta: ''Ihan sama missä päin planeettaa hiihtelee''

Kilpailut

Uusimmat