Kuva: YouTube

Game Of Thrones rantautuu Norjaan - Ruotsi ei kelvannut kuvauspaikaksi

04.11.2016 11:15 - Mika Parikka

Suosikkisarjaa on tähän mennessä kuvattu esimerkiksi Pohjois-Irlannin Belfastissa sekä Kroatian Dubrovnikissa. Sillä on ollut suuri taloudellinen vaikutus varsinkin Belfastissa.

Game Of Thrones on järkälemäinen instituutio. Se on tällä hetkellä maalimanlaajuinen ilmiö, jonka jokainen jakso kerää miljoonayleisön. Sarjaa kuvataan eri puolella maailmaa. Game Of Thronesilla onkin ollut suuri taloudellinen vaikutus esimerkiksi Belfastin kaupunkiin, jossa sarjaa pääosin kuvataan. 

Tämän takia sarja on enemmän kuin tervetullut, missä tahansa sitä halutaankin kuvata. Hetken aikaa kuhistiin, että Game Of Thrones rantautuisi Ruotsin Gotlantiin, mutta huhut tyrmättiin vastikään. Sen sijaan sarjaa tuottava HBO valitsi kuvauspaikaksi toisen pohjoismaan, Norjan.

Tukholman ja Tukholmanseudun filmituotanto-organisaation edustajan Mia Uddgrenin mukaan Norjalla on etulyöntiasema kansainvälisiin produktioihin. 

"Norjan verohelpotus elokuvaproduktioissa antaa kilpailussa etumatkaa", Uddgren toteaa. 

Norja vei siis tässä pelissä pitemmän korren, mutta miksi Suomea ei edes harkittu? Jos kylmyyttä, lunta ja pimeyttä vaaditaan, on meilläkin siihen puitteet kunnossa. Kenties kustannukset olisivat meillä sitten liian suuret. 

Norja houkuttaa enemmänkin suuria produktioita, sillä elokuussa uutisoitiin, että uutta Star Warsia saatetaan mahdollisesti kuvata turskan ja öljyn luvatussa maassa.

Lähde: Business Insider

Lue myös: Aina ei mene lapaan! Katso Game Of Thronesin uusimmat pieleen menneet kohtaukset

Lue myös: Game of Thrones -kaunotar värjäsi hiuksensa - fanit kauhistuivat

Lue myös: Game Of Thrones rikkoi kyseenalaisen maailmanennätyksen

Kilpailut

Uusimmat