Kuva: Senja Rapila

Antti Tuisku muistelee kiireistä keikkakesää: "Oli haasteita oman terveyden ja jaksamisen kanssa"

04.11.2016 13:30 - Reija Saarinen

Viime kesä oli Tuiskulle yhtä vuoristorataa.

Antti Tuiskun, 32, nimi on ollut viime aikoina kaikkien huulilla. Petokesä-show kiersi ahkerasti kesäkuukausien aikaan Suomen maata ja innokkaita katsojia riitti. Tuiskun esiintymistä hehkutettiin ja taisi Tuisku saada aimo kasan uusia fanejakin vauhdikkaiden esiintymisten ansiosta. Miltä tämä 13 vuotta tahkoneesta Tuiskusta tuntuu?

- Uusi musiikki sai ihmiset kiinnostumaan, mikä taas toi lisää porukkaa keikoille. Mieletöntä on se, että tämä tapahtuu kaikkien näiden vuosien jälkeen. Näin sitä osaa arvostaa, koska on tehnyt monta vuotta töitä ja esiintynyt niin, ettei ihmisiä ole ollut vastaanottamassa, Tuisku tuumaa Voice.fi:n haastattelussa.

Kaiken kaikkiaan kesän aikana Tuisku nähtiin 34 keikkapaikalla. Tahti oli kovaa ja pahimmillaan esitysten välillä oli vain muutaman tunnin tauko.

- Ruisrockin keikka oli kyllä yksi kesän hienoimmista keikoista. Pääsi isolle lavalla ja paikka oli täynnä yleisöä. Kaksi tuntia ennen sitä vetoa olimme lopettaneet keikan Lohjalla ja vedettiin sitten Ruissin keikka samalla hiellä.

Päällimmäisenä Tuiskun mieleen jäivät kuitenkin isot kontrastit. Matkalla oli niin suuria highlighteja kuin isoja haasteita oman jaksamisen kanssa.

- Se miten fyysistä oma tekeminen on, ja miten paljon se kuormittaa omaa kehoa, se tuli hieman yllätyksenä. Minulla oli haasteita oman terveyden ja jaksamisen kanssa. Se oli sellaista vuoristorataa. Selvisin siitä kuitenkin omasta mielestäni kiitettävin arvosanoin. 37 keikasta jouduimme perumaan kolme.

Myös muiden juhlimisen katseleminen saattoi toisinaan laskea hetkellisesti mielialaa.

- Kyllähän se vähän tympäsee, kun Ruississakin keikan jälkeen kollegat tuli sinne meidän takahuoneeseen pitämään hauskaa ja oli enemmän tai vähemmän humalassa. Itse siinä sitten joi alkoholitonta olutta, koska muuten seuraavan päivän keikasta ei tulisi mitään.

- Tietyllä tavalla pieniä uhrauksia pitää siis tehdä, mutta jotenkin se on jo niin selkärangassa ettei ajattele, että se olisi itseltä pois. Kyllä sitä kuitenkin tulee niitäkin hetkiä, että pääsee itse juhlimaan ja nollaamaan, Tuisku naurahtaa.

 Lue myös: Fanin kirjoitus leviää netissä: Antti Tuisku, tämän on loputtava!

Kilpailut

Uusimmat