Kuva: Mikko Räsänen

Vaikeudet selättänyt Marko Jantunen: "Toivon nöyrää, hyvää ja raitista elämää"

10.01.2017 18:40 - Reija Saarinen

Jantunen on mukana Mertaranta ja legendat -ohjelmassa.

Legendaarinen kiekkotähti Marko Jantunen, 45, muistetaan paitsi menestyksekkäästä urastaan kiekkokaukaloissa, myös päihdehuuruisesta elämästään. Elämä kuitenkin muuttui 13. syyskuuta 2015, jolloin Jantunen kirjasi itsensä hoitoon.

Hoitojakson jälkeen elämä on muuttanut suuntaansa. Raittius on tuonut elämään uusia haasteita ja uuden, raittiin Jantusen pääsevät näkemään myös tv-katsojat, kun Mertaranta ja legendat -sarjan uudet kaudet starttaavat.

- Mukaan lähteminen oli helppo päätös. Ajattelin, että täydennän kattausta. Tiesin tietenkin heti, että miksi tulen mukaan. Yksi syy on jääkiekko, toinen päihderiippuvuus. Ajattelin, että pystyn antamaan riipuvuudelle kasvot, Jantunen kertoo.

Oman elämän alamäkien muisteleminen ei Jantusta ahdista. Yksi syy on varmasti se, että hänen elämästään on julkisuudessa kirjoitettu paljon, niin hyvässä kuin pahassa.

- Julkisuudessa on kirjoiteltu paljon elämästäni, kuten päihdeongelmista ja rattijuopumuksista. Minulla ei ole ollut enää mitään salattavaa. Ajattelin vain, että tämä on varmasti hyvä kokemus. Mielenkiinnolla halusin myös nähdä ja kuulla muiden ohjelmassa mukana olevien urheilijoiden taustoja. Siellä on paljon kovempiakin tarinoita kuin minulla, saatte nähdä.

Jantunen ei usko siihen, että ihmisten kuva hänestä juurikaan muuttuisi ohjelman myötä. Toki uusi puoli saattaa tulla esille, ihan vaan raittiuden vuoksi.

- Olen ollut aina avoin, myös urheilu-uran aikanakin. Tietenkin se uusi Marko saattaa yllättää. Hoidon jälkeen olen alkanut ottamaan elämää vakavasti ja muun muassa opiskellut. Se saattaa olla asia, joka yllättää.

Tulevaisuudessa Jantunen haluaa tehdä hyvää. Pääpaino onkin päihdehoidossa, jossa Jantunen aikoo olla vahvasti mukana.

- Toivon tietenkin nöyrää, hyvää ja raitista elämää. Tavoitteena on myös palata huippukiekkoon valmennuksen myötä.

- Tällä hetkellä teen myös laajasti päihdetyötä. Meillä on myös iso projekti käynnissä. Haluamme perustaa päihdeklinikan ja siinä hankkeessa tulen olemaan mukana. Tulevaisuudessa halaun tehdä laajasti päihdetyötä, se on jopa velvollisuus.

Mertaranta ja legendat -ohjelma TV5-kavanalla 24. tammikuuta alkaen. Mukana ovat Jantusen lisäksi Janne Ahonen, Minna Tervamäki, Makwan Amirkhani, Heli Rantanen, Sami Kapanen, Laura Lepistö sekä Leo-Pekka Tähti.

Kilpailut

Uusimmat