Kuva: AOP

Vandaalit iskivat Freddie Mercury -patsaaseen - Queen-fanit järkyttyivät

14.02.2017 07:30 - Mikko Räsänen

Sveitsin Montreauxissa olevat Queen-monumentti joutui vandaalien hyökkäyksen kohteeksi.

Queen-fanien suosima pyhiinvaelluskohde, Sveitsin Montreauxissa sijaitseva Freddie Mercury -patsas, on joutunut sabotaasin kohteeksi. Tuntemattomat vandaalit ovat tuhrineet patsaan vihreällä maalilla. Kuva sotketusta patsaasta on levinnyt sosiaalisen median kautta ympäri maailmaa ja järkyttänyt Queen-faneja. Kukaan ei ole tunnustautunut tuhotyön tekijäksi, eikä sille näytä löytyvän mitään järjellistä syytä tai perustetta.

Mercury ihastui sveitsiläiseen Montreauxin kaupunkiin 1978 niin paljon, että hankki myöhemmin kodin sieltä. Montreauxin rauhaan Mercury pakeni silloin, kun halusi eroon paparazzeista ja showmaailmasta ja siellä hän vietti aikaa myös elämänsä viimeisinä vuosina, jolloin sairasti AIDSia. Mercuryn viimeinen Queen-albumi Innuendo äänitettiin myös Montreauxissa, että sen tekeminen olisi ollut mahdollisimman helppoa heikossa kunnossa olleelle laulajalle.

Mercury kuoli 1991 ja vuonna 1996 Montreaux muisti edesmennyttä asukasta paljastamalla Geneve-järven rannalle pystytetyn Mercury-patsaan. Patsaan paljastivat Mercuryn isä sekä laulajan läheisiin ystäviin kuulunut oopperalaulaja Montserrat Caballé. Paikalla olivat myös Queenin jäsenet Brian May ja Roger Taylor.

Siitä lähtien tuo patsas on ollut Queen-faneille pyhiinvaelluskohde. Tärkein vuosittainen kokoontumispäivä on syyskuun ensimmäisenä viikonloppuna järjestettävä Freddie Mercury Montreux Memorial Day. 

Freddie-patsas nähtiin myös vuonna 1995 Queenin Made in Heaven -albumin kannessa. Kuva albumista nähtävissä alla.

Lue myös: Queen-yhtyeen salatut biisiaarteet - kuuntele 10 kappaletta, joita suuri yleisö ei tunne

Lue myös: Kaisaniemen illassa se todistettiin: Queen on maailman paras yhtye!

Kilpailut

Uusimmat