Kuva: YouTube

Muumeista tekeillä uusi animaatiosarja - tarina uskollinen Tove Janssonille

09.03.2017 19:15 - Erica Alaluusua

Uusia jaksoja tehdään ensin ainakin 13 ja hahmot mukailevat aiempaa enemmän Tove Janssonin tarinoita.

Muumifaneille on luvassa ilouutisia, sillä suomalainen Gutsy Animations on tällä hetkellä tuottamassa täysin uutta Muumi-animaatiota.

Animaation on määrä tulla päivänvaloon vuonna 2019 ja jaksoja on suunnitelmissa tehdä 13. Tällä hetkellä animaatioon kerätään joukkorahoitusta, sillä ohjelman budjetti on yrityksen luovan johtajan Marika Makaroffin mukaan yksi Euroopan kalleimpia.

Gutsyn sivustolla kerrotaan, että sarjan tavoitteena on kuvailla muumihahmojen persoonia siten, kuin Tove Jansson kuvaili. Animaatio pyrkii olemaan mahdollisimman uskollinen alkuperäisille tarinoille. Ohjelma on tietysti suunnattu lapsiperheille.

"Tove Jansson julkaisi ensimmäisen Muumi-kirjansa vuonna 1945. Tämä oli legendaaristen muumien alku, jotka myöhemmin kehittyivät tusinoiksi kirjoiksi, leluiksi, tv-sarjoiksi ja jopa teemapuistoiksi", Gutsy Animations kertoo lausunnossaan.

"Tuomme Muumit takaisin uutena tv-animaationa, joka tuo muumit uudelle sukupolvelle tavalla, jota ei ole aikaisemmin nähty. Jokainen jakso perustuu alkuperäiseen juoneen tai kohtaukseen romaanista tai sarjakuvista."

Tekijätiimissä ei ihan ketä tahansa ole, vaan pääkirjoittajana sekä ohjaajana toimii Wallace and Gromit -elokuvasta Oscar-palkinnonkin napannut Steve Box. Hänen lisäkseen kirjoittajatiimissä ovat Nick Ostler ja Mark Huckerby, joista molemmat olivat Suomessakin esitetyn Petteri Kaniini -lastenohjelman tekotiimissä. Tuottajana nähdään Late Lammas -animaatiota tuottanut John Woolley.

Lue myös: Nuuskamuikkusen hahmoa muutettiin uuteen Muumit-versioon - on nyt puhelias!

Lue myös: Uudet Muumit keväällä tv:ssä - kuuntele, miltä uudet näyttelijät kuulostavat!

Lähde: NME

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat