Suomalaisjuontaja paljastaa koskettavassa kirjoituksessa: Oli rajun perheväkivallan uhri

19.04.2017 20:45 - Rea Tallgren / rea.tallgren@bauermedia.fi

NRJ:n juontaja Petra Soikkeli kertoo lähteneensä suhteesta vakavan pahoinpitelyn jälkeen, jossa mies sanoi voivansa tappaa hänet tuosta vaan.

NRJ Päivää juontava ja Mellakka Helsingillä viestintäkonsulttina toimiva Petra Soikkeli julkaisi eilen koskettavan kirjoituksen Lovessa-blogissaan. Kirjoituksessa Soikkeli kertoi ensimmäistä kertaa julkisesti olleensa aikaisemmassa suhteessa perheväkivallan uhri. 

Soikkeli kertoo suhteen olleen jo alussa myrskyinen, mutta tuolloin riidat olivat ainoastaan verbaalisia. Tilanne kuitenkin muuttui pahemmaksi, kun kaksikko muutti yhteen.

"Kun muutimme yhteiseen osoitteeseen, väkivalta alkoi näkyä parisuhteessamme yhä enemmän. Riitelimme rajusti ja usein riidat myös kulminoituivat siihen, että mies retuutti minua pitkin kämppää, repi hiuksista ja rikkoi tavaroita. Hän esimerkiksi saattoi rikkoa nyrkillään peilin ja sanoa, että seuraavaksi kohteena olisivat kasvoni."

Pian mies alkoi rajoittaa Soikkelin menoja. Soikkeli kertoo, että hän koki olonsa lähes sellaiseksi kuin hänellä olisi ollut kotiintuloajat.

”Aina kun sanoin lähteväni, mies keksi jonkin keinon uhkailla minua. Kerran äitini pieni koira oli meillä hoidossa. Meille tuli jostain riita, jonka kesken mies otti koiran syliinsä ja uhkasi heittää tämän parvekkeelta alas, jos lähtisin.”

"Voisin tappaa sinut"

Suhde eteni perheväkivallalle tyypillisellä kaavalla, ja Soikkeli alkoi eristäytyä ystävistään ja perheestään. 

"Olin heitä kohtaan todella vihamielinen, en pitänyt yhteyttä ja peruin tapaamisia. Jos joku kritisoi tai kyseenalaisti parisuhdettani tai poikaystävääni, olin heti puolustuskannalla. 

Tunsin aina vahvaa syyllisyyttä, kun minuun käytiin käsiksi. Ex-poikaystäväni sai väkivallan käännettyä niin, että se oli minun syyni, sillä olin provosoinut häntä. En arvostanut itseäni yhtään, koin olevani huono tyttöystävä ja aiheuttaneeni pahoinpitelyn omalla käytökselläni."

Soikkeli vei asian vihdoin poliisille todella rajun pahoinpitelyn jälkeen. 

”Hän kaatoi minut maahan ja potki minua vatsaan. Kun pääsin ylös, exäni työnsi minut vasten seinää ja kuristi sanoen, että voisi vaikka tappaa minut nyt, jos haluaisi. Jotenkin pääsin siitä pois. Juoksin naapuriin ja pyysin soittamaan poliisit paikalle.”

Soikkeli pakkasi tavaransa ja jätti miehen vielä samana päivänä. 

Pitkä tie parantumiseen

Soikkeli masentui suhteen jälkeen, ja arvet alkoivat parantua vasta terapiassa, johon läheiset painostivat hänet menemään. Soikkelin mukaan itsetunnon korjaaminen tuhoisan suhteen jälkeen on ollut haastavaa. Nykyisestä, onnellisesta olostaan hän kiittää sydämellisesti aviomiestään.

"Minulla on rinnalla aviomies, johon voin luottaa täysin ja jonka kanssa ei tarvitse pelätä. Kyynisyys ja epäluulo muita ihmisiä kohtaan on hälvennyt, sillä nykyinen puolisoni on tuonut elämääni niin paljon rakkautta, että olen oppinut myös rakastamaan itseäni."

Soikkeli päätti kirjoittaa kokemuksestaan, koska häntä pyydettiin mukaan Poliisin kampanjaan, joka haluaa tehdä väkivallan näkyväksi ja muistuttaa ihmisiä puuttumaan siihen. Soikkelin mukaan tärkeintä on saada väkivallan kierre katkeamaan ja ymmärtää, että sekä väkivallan uhri että tekijä tarvitsevat ehdottomasti ulkopuolista apua. 

Hän korostaa, että huonoon parisuhteeseen ei pidä jäädä.

"Jokainen ansaitsee tulla kohdelluksi hyvin, rakastetusti ja kunnioittavasti. Jokainen ansaitsee myös olla onnellinen."

Kilpailut

Uusimmat