Ensitreffit alttarilla -ohjelmaan haki varttuneempaa väkeä: "Monelle tämä on viimeinen oljenkorsi"

22.05.2017 14:55 - Anna Hopi

Neljäs tuotantokausi tuo huomion keskiöön myös vanhempia pareja.

Ensitreffit alttarilla -ohjelma jatkuu ensi syksynä taas AVA-kanavalla. Ohjelma on saanut ihmiset liikuttumaan toistensa löytäneiden parien tarinaa seuratessa. Asiantuntijoille Jason Lepojärvelle, Tony Dunderfeltille ja Elina Tanskaselle naimisiin menevien parien valitseminen on kuitenkin totista työtä, jota ei tehdä hetken mielijohteesta. 

- Ohjelman vetoivoima on siinä, että siinä kaikki on mahdollista. Sieltä voi löytyä tosielämän kestävää rakkautta. Se vetää itsenkin nöyräksi. Saamme paljon tutkimusdataa. Meillä kolmella jokaisella on erilainen lähetymistapa aiheeseen. Jason on lukenut todella tarkkaan tutkimustuloksia, ja Tonylla taas on vahva intuitio. Olemme vääntäneet todella paljon kättä pareista, terapeutti Elina Tanskanen avaa.

- Keskinäinen henki on silti säilynyt hyvänä. Olemme kaikki kolme periaatteen ihmisiä ja olemme käyneet tiukkojakin keskusteluita. Tietyissä asioissa kompromisseja ei vaan voi tehdä. Kuvaaminen on kesken, ja vielä on asioita auki, hän kuitenkin muistuttaa.

(kuva: Senja Rapila)

"Ikävintä oli epäonnistuminen"

Viime kaudella kolme paria sai toisensa kameroiden kuvatessa. Pareista yksi päätti erota pian naimisiinmenonsa jälkeen. Rakkaustohtori Jason Lepojärvi kertoo, että pariskunnan päätös sai kolmikon katsomaan itseään peiliin ja miettimään vieläkin tarkemmin tulevan neljännen kauden parivalintoja.

- Ikävintä oli, kun emme onnistuneet. Kiinnyimme paljon näihin henkilöihin yksilöinä ja pariskuntina. Emme ehtineet auttaa tätä yhtä paria tarpeeksi ajoissa, Jason pohtii.

- Olemme miettineet, jäikö jotain huomaamatta. Siihen ei ole mitään oikeaa vastausta. Siinä erossa vaikutti joku x factor, selittämätön tekijä.

Lepojärvi kertoo kiinnittävänsä usein huomiota ihmisten kiinnostaviin persoonallisuuksiin. Hienolle tyypille olisi mahtavaa löytää se oikea pari, mutta aina niin ei käy.

- Silloin sanon aina tällaiselle tyypille, että hae uudestaan!  Monet tekevätkin niin.

(kuva: Senja Rapila)

"Yli nelikymppisellä on parin etsinnässä eri tunnelma"

Psykologi Tony Dunderfelt luottaa sopivia pareja valikoidessaan vaistoihinsa.

- Testit kertovat yhden puolen asiasta, mutta meillä asiantuntijoilla pitää olla tietty intuitiivinen ote sen suhteen, viihtyvätkö ihmiset yhdessä. Sitä olen yrittänyt teroittaa. Näissä hommissa pitää liikkua tieteen ja epätieteen välimaastossa, hän hymyilee.

- Tänä vuonna mukana on ollut varttuneempia hakijoita. Toivomme, että saamme vanhempia ihmisiä mukaan ohjelmaan. Luottamus on ollut niin huikea. Uudestaan ja uudestaan hakijat sanoivat, että luotamme teihin. He ovat etsineet rakkautta Tinderistä ja pubeista, mutta ei ole löytynyt. Monelle tämä on viimeinen oljenkorsi - erityisesti varttuneemmille. Heillä on monesti se fiilis, että "löytyykö ikinä minulle ketään". 

Dunderfeltin mukaan keski-ikäisen hakijat ovat aavistuksen verran epätoivoisempia.

- Varsinkin kun ihmisillä alkaa olla ikää se yli neljäkymmentä, etsinnässä alkaa olla eri tunnelma. Voi olla se pelko, että kelpaako enää kenellekään. Toivomme tietenkin, että he löytävät Sen Oikean. Ennustan, että tulossa on ikimuistoinen kausi! Hän päättää haastattelun.

(kuva: Senja Rapila)

Ensitreffit alttarilla -ohjelmasta tutut Tiina ja Samuel uusivat äskettäin vihkivalansa. Lue siitä lisää täältä.

Kilpailut

Uusimmat