Työpaikkakiusattu Tuija Pehkonen Me Naisissa: "Kiusaajien käytöstä ei muuttanut edes kyyneleet"

24.05.2017 11:54 - Senja Rapila

Pehkonen kärsi työpaikkakiusaamisesta, joka kesti harmillisen pitkään. Hän, iloinen ja sosiaalinen nuori nainen, ei voinut uskoa, että hän voisi koskaan joutua aikuisena kiusaamisen kohteeksi.

Suosikkijuontaja Tuija Pehkonen kertoo Me Naisten haastattelussa, että työpaikkakiusaaminen alkoi kuiskutteluina ja juoruina, kuten peruskouluissakin. Hän toteaa, että nuorena tulokkaana työyhteisössä hänet suljettiin täysin ulkopuolelle. Supatettiin, että hän oli päässyt pestiinsä reittä pitkin.

Me Naiset kertoo, että kiusaajien mielestä Tuija oli liian puhelias, iloinen ja flirtti. Liian kaikkea.

- Erityisesti satutti moraalini epäileminen. Kevytkenkäisen leima on tehokas keino horjuttaa nuoren naisen uskottavuutta työssä. Edes se, että elin tuolloin pitkässä ja onnellisessa parisuhteessa, ei katkaissut juoruilta siipiä, hän kertoo haastattelussa.

"En voinut uskoa, että tämä tapahtuu minulle"

Suosikkijuontaja kertoo Me Naisissa, että tilanne tuli todellisena yllätyksenä. Hän ei voinut arvatakkaan, millaiseen ahdinkoon hän joutuisi päästessään unelmien työpaikkaansa media-alalle, sillä hän oli aina pärjännyt hyvin kaikissa työyhteisöissä ja tullut ihmisten kanssa hyvin toimeen.

Vaikka supattelu jatkui, ei Tuija kuitenkaan lähtenyt oikaisemaan virheellisiä huhuja, vaan päätti niellä kaiken ja odottaa, josko kiusaajat vain lopulta hiljenisivät.

- Päätin, etten vajoa samalle tasolle kiusaajien kanssa. En lähtenyt oikomaan enkä korjailemaan perättömiä juttuja, koska minusta ne eivät kuuluneet työpaikalle. Monta kertaa ajattelin, että tämä on väärin, kohtuutonta. Olin tehnyt vuosia töitä saadakseni unelmieni työn. Nyt kun olin saanut sen, halusin vain pois. Mietin usein, onko jääminen todella vaivan arvoista.

Tuija Pehkonen on monen suomalaisen suosikkijuontaja. (kuva: AOP)

Yritti hän kuitenkin joskus puhua yksittäisille työkavereille siitä, mitä hän kokee töissä. Se ei kuitenkaan auttanut.

- Puhuminen kiusaajille oli kuin veden heittämistä hanhen selkään. Heidän käytöstään ei muuttanut mikään - ei suora puhe, eivät edes kyyneleet. Yksi heistä väitti, että liiottelen.

Välillä monen suosikkijuontaja joutui jopa meikkaamaan useaan otteeseen aamulla, sillä hän saattoi itkeä ennen työvuoroon menemistä. Vaikka Tuijaa pelotti lähteä pois työpaikalta, löysi hän jostain siihen lopulta voimia. Nykyisin Tuija työskentelee televisiojuontajana, eikä ole vieläkään saanut anteeksipyyntöjä entisiltä kollegoiltaan.

Lähde: Me Naiset

Lue myös: IL: Nanna Karalahti kommentoi eroa Jerestä: "Tulemme aina olemaan tietyllä tavalla naimisissa"

Lue myös: Chris Cornellin kuolema sai suomalaisnäyttelijän tunteelliseksi: "Masennus on tappava sairaus"

Lue myös: Jorma Uotinen yllätti Tuija Pehkosen: 'Hän on valtavan lämmin ja läsnäoleva'

Kilpailut

Uusimmat