Kuva: Fotolia

Kannattaako ensitreffeillä mennä sänkyyn? Suomalaispsykologi neuvoo sinkkuja

31.08.2017 10:15 - Anna Hopi

Ensitreffit alttarilla -sarjan psykologi Tony Dunderfelt kannustaa näyttämään treffeillä sen, jos deittikumppani vetää puoleensa.

Usein ensitreffeille mennään tutustumaan toiseen ihmiseen ja tunnustelemaan, olisiko deitissä mahdollisuuksia syvempään rakkauteen. Joskus deittikumppani vetää sanoinkuvaamattomalla tavalla puoleensa, ja silloin voi tehdä mieli lähentyä fyysiselläkin tasolla.

Onko seksi ensitreffeillä täysin tuhoontuomittu ajatus vai voiko se olla myös hyvä asia?

- Jos suojaus on kunnossa. Se on raaka biologinen tosiasia, kannattaa miettiä mitä pöpöjä on liikkeellä, Ensitreffit alttarilla -ohjelman psykologi Tony Dunderfelt sanoo.

Hän näkee, että seksuaalinen kanssakäyminen ensitreffeillä voisi olla oikeassa tunnelmassa hyväkin kokemus.

- Jos ajatellaan, että ollaan esimerkiksi lomalla jollain paratiisisaarella, on aurinkoa ja mukavaa musiikkia ympärillä - niin miksi ei?

On kuitenkin olemassa tilanteita, jolloin ei kannata mennä sänkyyn ensitapaamisella.

- Jos ajatus pelottaa sinua, niin ei kannata. Reippauden nimissä ei kannata tehdä mitään, mikä jännittää, hän ohjeistaa.

"Osoita, että on kyse muustakin kuin kaveruudesta"

Vaikka tilanne ei ajautuisikaan niin pitkälle, että jo ensitreffeillä mennään makuuhuoneeseen, jonkinlaista kiinnostusta deittikumppanille on hyvä näyttää.

- Valmennan paljon ujoja miehiä, ja siinä usein ohjeistan, että kolmen ekan kerran aikana pitäisi tapahtua jotain eroottista tai seksuaalista. Muuten ujo mies vajoaa siihen tunteeseen, ettei uskallakaan enää lähestyä naista.

Hän antaakin treffailijoille yleispätevän ohjeen.

- Ekoilla treffeillä ei tarvitse vielä olla mitään seksuaaliseen vetovoimaan viittaavaa, mutta jo toisilla tai kolmansilla treffeillä olisi hyvä osoittaa, että tässä on kyse muustakin kuin kaveruudesta. Muuten reippaammat ja kokeneemmat naiset eivät jaksa kiinnostua ujosta miehestä enää, hän sanoo.

- Aran, kohteliaan seksikäyttäytymisen ja rohkean, rajun seksikäyttäytymisen välimaastossa on paljon asioita. Ihmiset ehkä ajattelevat vähän mustavalkoisesti, että joko heti harrastetaan rajusti seksiä tai sitten ollaan kauniisti ja vain odotetaan. Siinä välissä on paljon läheisyyttä ja koskettelua, jonka kautta voi tutustua toiseen, psykologi kertoo.

Radio Nova etsii yhdessä Ensitreffit alttarilla -ohjelman kanssa kaikkien aikojen suurimpia rakkauslauluja. Mikä laulu tuo mieleesi spesiaalin hetken? Äänestä biisisuosikkiasi täällä.

Lue myös: Mikä on kaikkien aikojen suurin rakkauslaulu? Äänestä suosikkiasi

Lue myös: Psykologi Tony Dunderfelt: "Sielunkumppanisi on olemassa - täysin erilainen kuin luulet"

Kilpailut

Uusimmat