Kuva: Fotolia

MM-lätkäkullasta kertovan 95-elokuvan traileri julki - katso

29.08.2017 12:17 - Anna Hopi

Trailerilla nähdään elokuvasta ensimmäistä liikkuvaa kuvaa.

Vuosi 1995 on piirtynyt syvälle suomalaisten mieleen, koska silloin Suomi voitti jääkiekkon MM-kultaa. Nyt on julkaistu tärkeään maailmanmestaruusviikonloppuun sijoittuvan 95-elokuvan traileri. Siinä kurkistetaan kultaleijonien tarun alkuun ja nähdään miten Suomi-jääkiekon sateentekijäksi nostettu Curt ”Curre” Lindström päätyi joukkueen valmentajaksi.

Joulukuussa ensi-iltansa saavan 95-elokuvan ohjaaja Aleksi Mäkelä muistaa hyvin, kuinka Ruotsista haettiin muutosta suomalaisen jääkiekon MM-menestykseen.

- Silloin seurajääkiekossa oli pitkään nähty ulkomaalaisia pelaajia ja valmentajia. Mutta nyt kyseessä olikin Leijona-luotsi ja kaiken lisäksi vielä ruotsalainen. Kyllähän siinä on jo lähtökohtaisesti vähän humoristista ainesta. Kun omat voimat eivät riittäneet, otettiin naapuri avuksi, Mäkelä naurahtaa.

Ristiriitaisista lähtökohdista huolimatta Curt Lindström nousi lopulta Suomessa sankariasemaan. Lindströmin roolissa nähdään ruotsalainen Jens Hultén. Kansainvälistä mainetta niittänyt Hultén on näytellyt muun muassa elokuvissa 007 Skyfall, Satavuotias, joka karkasi ikkunasta ja katosi ja Mission Impossible – Rogue Nation sekä poliisisarjoista Johan Falk ja Komisario Winter. Elokuvan näyttelijöistä trailerissa nähdään muun muassa Hannu-Pekka Björkman (Kalervo Kummola), Lauri Tilkanen (Jukka Tammi) sekä Timo Lavikainen.

Fiktiivinen 95-elokuva saa ensi-iltansa 25. joulukuuta. Elokuva on osa virallista Suomi 100 -juhlavuoden ohjelmistoa.

Katso traileri alta.

Lue myös: MM-95 -elokuvan näyttelijät julki - Petteri Nummelinia esittää Salkkari-komistus!

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat