Kuva: AOP

Julkkisten suosima lateksi voi olla terveysriski - lääkärit varoittavat selluliitista

05.09.2017 23:45 - Katariina Auvinen

Monet julkkikset ovat verhonneet vartalonsa lateksiin astuessaan punaiselle matolle.

Muun muassa Nicki Minaj, Kim Kardashian tai Mel B ovat esiintyneet lähiaikoina vierailemissaan gaaloissa tiukkaakin tiukemmissa lateksiasuissa. Veckorevyn-julkaisu kuitenkin uutisoi villityksen olevan vaarallinen. Lääkärit ovat varoitelleet ihmisiä muun muassa infektiovaaroista. 

Gynekologi Tania Adibin mukaan hengittämätön ja kireä lateksi luo erinomaisen kasvupaikan bakteereille. Bakteerit voivat aiheuttaa kivuliaita infektioita esimerkiksi virtsateihin. Myös sieni-infektiot leviävät helposti hengittämättömän materiaalin sisällä. 

Tiukat ja hengittämättömät asut voivat myös häiritä jalkojen verenkiertoa, joka osaltaan voi johtaa selluliitin syntymiseen tai lisääntymiseen. 

-Tiukat vaatteet aiheuttavat myös kipua vatsan alueelle syömisen jälkeen, koska vatsa ei pääse venymään. Näin ollen närästys ja vatsakipu on hyvinkin mahdollinen, Adibi luennoi. 

Nykyisin enenevissä määrin nähtävät lateksiasut eivät vain näytä vaikeasti päälle puettavilta, ne myös ovat sitä. Jopa eräs asujen suunnittelija Simon Hoare on myöntänyt, että asut eivät ole mitenkään käytännöllisiä.

(kuva: AOP)

(kuva: AOP)

(kuva: AOP)

(kuva: AOP)

Lue myös: Bikinit kiskotaan nyt niin ylös kuin kangas antaa periksi - paljastava tyyli vaatii rohkeutta

Lähde: Veckorevyn

Kilpailut

Uusimmat