Ensimmäisen suomalaisen supersankarielokuvan ohjaaja: "Se oli kuin benjihyppy ilman köyttä"

08.09.2017 16:45 - Iiro Myllymäki

Jesse Haaja teki unelmastaan totta ja ohjasi supersankarielokuvan. Rendel saa ensi-iltansa kahden viikon päästä.

Kahden viikon kuluttua suomalaisissa elokuvateattereissa tehdään historiaa, kun valkokankaille saapuu kaikkien aikojen ensimmäinen suomalainen supersankarielokuva Rendel. Monta vuotta tekeillä olleen hankkeen takana on mainostoimistotöistä elokuva-alalle siirtynyt Jesse Haaja, 34.

Jesse Haaja (kuva: Essi Nylund)

Haajan mukaan Rendel poikkeaa Hollywoodin supersankarihahmoista ennen kaikkea sen korostetulla suomalaisuudella.

- Rendel on mikkeliläinen. Siinä on suomalaista sisua, synkkyyttä ja jäykkyyttä. Olemme lähteneet rakentamaan nimenomaan suomalaista supersankaria. Kyseessä on synkkä kostajahahmo, Haaja kertoo Radio Novan Aamun Minna Kuukan haastattelussa.

Haaja ei halua paljastaa hahmosta kovinkaan paljoa, sillä hän haluaa yleisön yllättyvän elokuvan nähdessään. Elokuva sijoittuu fiktiiviseen dystopiaan Mikkeliin, ja leffan trailerin perusteella meno on synkkääkin synkempää:

Elokuvassa näyttelijöinä nähdään muun muassa Aake Kalliala, Alina Tomnikov ja Renne Korppila. Itse Rendelin roolissa nähdään Kristofer Gummerus.

Elokuva rynnistää ulkomaille

Idean elokuvan tekemiseen Haaja sai muutama vuosi sitten syntymäpäivänään.

- Istuin sohvalla, otin lasin viskiä ja mietin, mitä elämällä tekisi. Olin pentuna piirtänyt tämän Rendel-hahmon ja ajattelin, että lähdetään tekemään tällaista, Haaja muistelee.

Haaja jakoi piirtämänsä konseptikuvan hahmosta, ja kuva alkoi levitä nopeasti maailmalla. Yhtäkkiä monet halusivat olla mukana suomalaisittain ainutlaatuisessa leffaprojektissa, ja työryhmä alkoi muotoutua.

- Moni on sanonut, että Rendel on ollut tienraivaaja monessa asiassa. Tämä koko projekti on ollut kuin benjihyppy ilman köyttä. Ihmiset halusivat tähän mukaan, koska he näkivät, että tässä on potentiaalia, Haaja kertoo.

Elokuvaa on edistetty jo kolmena vuonna Cannesin elokuvajuhlilla, ja elokuvalle on saatu neuvoteltua levityssopimuksia ulkomaille. Enempää Haaja ei voi vielä yksityiskohtia paljastaa. Eilen torstaina oli elokuvan maailmanennakkonäytös missäpä muuallakaan kuin Mikkelissä. 22.9. elokuva saapuu varsinaiseen ensi-iltaan Suomessa.

Lue myös: MM-lätkäkullasta kertovan 95-elokuvan traileri julki - katso

Aki Linnanahde ja Minna Kuukka Radio Novassa arkisin klo 6-10. Seuraa heitä Radio Novan Aamun Facebook-sivulla, jonka löydät täältä.

Voice.fi ja Radio Nova kuuluvat molemmat Bauer Mediaan.

Kilpailut

Uusimmat