Kuva: J-P Virtanen

Tomi Metsäketo Pasilan poliisitalossa - Maria Veitolan kirjoitus poliisille

09.11.2017 13:00 - Mikko Räsänen

Tomi Metsäketo on ryhtynyt toimiin asiattoman nettikirjoittelun takia.

Tomi Metsäketo joutui tänä syksynä keskellä kohua, kun julkisuuteen tuli useita naisia, jotka kertoivat laulajan tehneen heille suoria ehdotuksia Tinderissä ja kasvotusten. Muutamat naiset kertoivat laulajan jopa kourineen heitä sopimattomaksi. Metsäketo pyysi julkisesti anteeksi tekojaan ja aiheuttamaansa mielipahaa. Kohu kasvoi kuitenkin niin valtavaksi, että MTV erotti Metsäkedon Tähdet, tähdet -ohjelmasta. Metsäketo menetti myös roolinsa ensi kevään Mamma Mia -musikaalissa.

Noihin päätöksiin saattoi vaikuttaa osaltaan se, että Metsäkedosta levitettiin sosiaalisessa mediassa huomattavasti rajumpia väitteitä ja vihjauksia suoranaisista rikoksista. Näitä tehtiin erityisesti CIA Naisten Olohuone -nimisessä salaisessa Facebook-ryhmässä. Metsäketo ilmoitti nopeasti, että väitteet ovat perättömiä ja hän tulee tekemään rikosilmoituksia törkeimpien väitteiden esittäjistä.

Myös poliisi puuttui nettikirjoitteluun ja julkaisi CIA Naisten Olohuone -ryhmässä pitkän kirjoituksen, jossa muistutettiin, että kirjoittajilla voi olla edessään rikosoikeudellinen vastuu (lue poliisin kirjoitus täältä).

Voice.fi:n toimitukseen tuli tieto, että Tomi Metsäketo nähtiin eilen keskiviikkona Pasilan poliisitalossa vähän ennen sulkemisaikaa. Toimitus tavoitti Metsäkedon, joka kommentoi asiaa lyhyesti. Kävi ilmi, että vierailu liittyi juuri näihin Metsäkedosta kirjoitettuihin nettikirjoituksiin. 

- Kyllä, voin vahvistaa tiedot siitä, että kävin Pasilan poliisitalossa. Olen jo moneen otteeseen ollut yhteydessä poliisiin asiassani, ja heillä on useita tapaukseeni liittyviä nettikirjoituksia ja muita dokumentteja, Metsäketo kertoo.

Yksi julkisuuteen noussut kirjoitus on teksti, jonka Maria Veitola julkaisi CIA Naisten Olohuone -ryhmässä. Siinä Veitola esittää vihjauksen, että Metsäketo olisi saattanut tehnyt jotain alaikäisten naisten kanssa. 

Onko Maria Veitolan kirjoituksia niiden nettikirjoitusten joukossa, jotka olet jättänyt poliisille?

- Kyllä, mukana aineistossa on myös Veitolan minua käsittelevä kirjoitus.

Miten monen eri kirjoittajan nettikirjoituksia olet toimittanut poliisille ja miten paljon kuvakaappauksia kirjoituksista on yhteensä?

- En halua tässä sen laajemmin asiaa avata vaan haluan antaa poliisille tutkintarauhan.

Voice.fi haastatteli Maria Veitolaa. Hän kertoi, ettei kadu nettikirjoituksiaan. Lue aiheesta lisää täältä

Lue myös: Maria Veitola Tomi Metsäketo -kohusta: "Tunnen sydämessäni tehneeni oikein"

Lue myös: Nyt se on varmaa: Tomi Metsäketo ulos tv-ohjelmasta!

Lue myös: Tomi Metsäketo pyytää nyt anteeksi: "Olen ollut monille ihmisille öykkärimäinen"

Lue myös: Kolumni: Öykkärilläkin on ihmisarvo

Kilpailut

Uusimmat