Kuva: Senja Rapila

Elina Kiikon kultainen glamour-asu käänsi katseet Linnan juhlissa - vuolaat kehut Ilkka Kanervalta

07.12.2017 01:37 - Anna Hopi

Poliitikko Ilkka Kanerva juhlisti 100-vuotiasta Suomea puolisonsa kanssa Linnan juhlissa.

Kansanedustaja Ilkka Kanerva juhli itsenäisyyspäivää ja satavuotiasta Suomea puolisonsa Elina Kiikon kanssa. Kanerva laskeskeli käyneensä yli 40 kertaa Linnan juhlissa. Hän on ollut tuttu vieras itsenäisyyspäivän vastaanotolla jo presidentti Urho Kekkosen aikaan.

- Varmasti juhlat on nähty ainakin 43 kertaa. Pari kertaa olen ollut puhujamatkalla Yhdysvalloissa tuolloin ja olen joutunut jättämään juhlallisuudet väliin. Kekkosen aikanakin olin jonkun kerran juhlissa ennen kuin minut valittiin kansanedustajaksi, Kanerva muistelee.

Pariskunta piti juhlatunnelmaa tänä vuonna Linnassa erityisen juhlavana.

- Linnan juhlissa on helposti ilmapuntarilla tulkittava tunnelma. Siellä tapaa yleensä omia tuttuja vuosien varrelta. Siinä vaihdetaan vähän kuin hissipuheen omaisesti tunnelmoinnit. Kaikilla on positiivinen mieli. En osaa mitata, että poikkeaako se jostain erityisesti, Kanerva miettii.

- Tietysti teema on erityinen tänä vuonna. Tässä on momentum suomalaisessa yhteiskunnalle katsoa taaksepäin, jotta ymmärtäisi tulevaisuudessa tehdä viisaita ratkaisuja.

(kuva: AOP)

Sen verran pari nautti juhlatunnelmasta, että Kanerva vei Kiikon pyörähtelemään presidentinlinnan parketille musiikin tahdissa.

- Emme kumpikaan ole kaksisia tanssijoita, mutta yleensä tanssimme kerran vuodessa ja se on Linnan juhlissa, Kiikko hymyilee näyttävässä kultaisessa paljettiluomuksessaan.

Hänen asunsa takana on nuori suunnittelija Riikka Ikäheimo.

- Minulla on ollut aikaisemmin kerran Riikan puku, tämä on nyt toinen kerta, hän kertoo.

- Elinan asu on paras ikinä, kehuu Ilkka Kanerva vieressä puolisoaan.

Jatkojen juhlatunnelmasta löytyy myös itse suunnittelija, joka kertoo saaneensa kultaiseen asuun inspiraatiota Hollywood-elokuvien kaunottarista.

- Minua inspiroi vanhan ajan Hollywood-glamour, sieltä idea on lähtöisin, hän kertoo.

Lue myös: Jaana Pelkonen saapui Linnaan poikkeuksellisen avarassa kaula-aukossa - kokonaisuus jälleen onnistunut

Lue myös: Linnan näyttävin pari? Minna Kaupin ja Sipe Santapukin asut täydensivät toisiaan tyylikkäästi

Kilpailut

Uusimmat