Kuva: RadioPlay

Janoatko uutta luettavaa? Nappaa parhaat tärpit korvan taakse

19.12.2017 20:30 - Henna Koste

Sivumennen-sarjassa tutustutaan ajankohtaisiin kirjallisuustrendeihin klassikkoja unohtamatta.

Kirjoja ei voi ikinä lukea liikaa! Sivumennen on Radioplayn kirjallisuussarja, jota vetävät Jonna Tapanainen ja Johanna Laitinen. Podcastissa sukelletaan laajalla kattauksella kirjojen maailmaan. 

Ystävyksillä oli tapana tavatessaan vouhkata lukemistaan kirjoista ja siitä, mitä ne heille merkitsivät. 

- Kuuntelemme myös molemmat aktiivisesti podasteja ja kaksi vuotta sitten ajattelimme, että miksi emme kokeilisi sellaista itsekin. Halusimme podcastin kautta innostaa ihmisiä lukemaan ja suositella rakastamiamme kirjoja muillekin kuin vain toisillemme, Jonna kuvailee.

Kaksikko haluaa nostaa myös esiin enemmän naistekijöitä.

- Meitä myös innosti olla ensimmäisiä Suomessa, jotka tekevät kirjallisuuspodcastia, joka ei siis ole alun perin radio-ohjelma, Jonna huomauttaa. 

"Kuin istuisi kavereiden kanssa pöydän ääressä"

Sivumennen on kerännyt jo laajan yleisön nuorista naisista keski-ikäisiin miehiin. Naiset uskovat, että kirjaintoilu vetoaa kehen tahansa lukemisesta kiinnostuneeseen. Se auttaa myös pysymään mukana ajankohtaisissa kirjoissa sekä kirjallisuustrendeissä, vaikka ei itse ehtisi paljoa lukemaankaan. Koukuttavuus lienee myös siinä, että kaksikko ei kaunistele.

- Emme myöskään pelkää olla henkilökohtaisia, joten sekin vetoaa moneen kuulijaamme. Paras palaute on meille ollut se, että podcastia kuunnellessa tuntuu siltä kuin istuisi kavereiden kanssa keittönpöydän ääressä juttelemassa, tekijät iloitsevat. 

Jonna ja Johanna tunnustavat lukevansa ehkä liikaa, mutta pitävät kirjallisuutta kuitenkin parhaana mahdollisena sijoituksena. He innostuvat herkästi uutuuksista, mutta haluavat koluta myös vanhat klassikot unohtamatta muita takavuosien teoksia.

- Tämän takia lanseeraamme jälleen #hyllynlämmittäjä-haasteen, jossa valitsemme 12 kirjaa ensi vuodelle – kaikki kirjoja jotka ovat syystä tai toisesta jääneet hyllyyn odottamaan, tekijät vinkkaavat.

Lataa RadioPlay ilmaiseksi täältä ja kuuntele kaikki ohjelman jaksot.

Lue myös: Vuoden parhaat kirjat listattiin - oletko jo lukenut?

Kilpailut

Uusimmat