Kuva: Mikko Räsänen

Tuure Kilpeläinen vihasi pienenä lastenlauluja: "Mietin, että popsikaa te vain porkkanaa"

08.01.2018 19:30 - Katariina Auvinen

Kilpeläinen paljasti, että hänen suuri innoittajansa oli Elvis.

Iskelmän iltapäivä-ohjelmassa kuullaan arkisin Tärkeimmät -ohjelmasarjaa, jossa suomalaiset artistit kertovat tarinoita omista lempikappaleistaan. Tällä viikolla vieraana on Tuure Kilpeläinen

Muusikko paljastaa Satu Kotosen haastattelussa, mikä vaikutti häneen syvästi aivan pienenä poikana. 

- Elvis on ollut todella tärkeä innoittaja aina. Muistan, että vain noin neljä- tai viisivuotiaana kuulin Elviksen Love me Tender -kappaleen, jonka jälkeen minulle tuli aivan sanomaton tarve itkeä. Kuuntelin kappaletta uudestaan ja uudestaan, hän muistelee. 

Tuure Kilpeläinen on itse asiassa inhonnut aina lapsille tehtyjä lauluja. Hänen lapsuutensa sävelet sisälsivät Elvistä sekä Beatlesta. 

- En voinut sietää lastenlauluja. Mietin, että popsikaa te vain sitä porkkanaa, meillä soi Blue suede shoes. Elvis on sellainen joka ikäkauden artisti, hän kertoo. 

Elviksen karisma ja monimuotoisuus tehoavat Kilpeläiseen. 

- Elviksessä oli sellaisia mystisiä asioita ja valovoimaa. Jäbä lauloi loppuun saakka kuin jumala, Kilpeläinen kiteyttää. 

Nuorena poikana Kilpeläinen kuvitteli itsensä Elviksenä. Hän teki itselleen vesikampauksen, joka kesti vain kadun päästä toiseen, mutta se ei haitannut. 

Tärkeimmät-ohjelmasarjassa on äänessä tällä viikolla Tuure Kilpeläinen. Kuulet sarjaa Iskelmän iltapäivissä kello 14-18.

Kilpailut

Uusimmat