Kuva: RadioPlay

Sami Hintsanen, 45, isyydestä: "Lapsi ei voi päättää aikaisin, mikä hänestä tulee isona"

31.01.2018 14:15 - Katariina Auvinen

Muusikko ei aio kaunistella alaa omille lapsilleen.

Muusikko Sami Hintsanen, 45, kävi Iskelmän Satu Kotosen sunnuntaivieraana. Jakson aikana Kotonen ja Hintsanen puhuvat muun muassa isyydestä ja Hintsasen omasta urasta. Tartu mikkiin -juontaja on kärsinyt alkoholismista, mutta hän pisti korkin kiinni lopullisesti vähän aikaa sitten. 

- En voi suositella tätä alaa kenellekään. Tämä on epävakaata hommaa ja minulla on itse asiassa paljon negatiivisia kokemuksia alasta, hän sanoo. 

Hintsanen pitää musiikkia erinomaisena harrastuksena, mutta omia lapsiaan hän ei mielellään haluaisi musiikkialalla nähdä. 

- Harrastuksena musiikki on erinomainen asia. Tyttäreni käy esimerkiksi laulutunneilla ja näytelmäkerhossa. Kannustan kyllä tätä, mutta mielestäni lapsi ei voi päättää aikaisin, mikä hänestä tulee isona, Hintsanen sanoo. 

Isä aikoo pistää myös oman 15-vuotiaan pojan jatkamaan lukioon. 

- Kyllä minä aion lainausmerkeissä pakottaa poikani lukioon, koska hänellä ei ole mitään hajua siitä, mitä hän haluaisi tulevaisuudessa tehdä. Silloin on hyvä jatkaa yleissivistävää koulutusta, hän sanoo. 

Hintsanen myös puhuu siitä, että hän ei aio romantisoida muusikon ammattia pojalleen. 

- Sen ikäiselle on turha romantisoida tätä alaa. Tällä alalla arvostellaan julkisesti ja työpäivät ovat keskellä yötä. Joskus se ei ole itsestä edes kiinni, saako mitään töitä. Totta kai, pitää kannustaa lasta ja tärkeintä, että lapsi harrastaa jotain, hän listaa. 

Korkki kiinni

Sami Hintsanen puhui Kotoselle avoimesti alkoholismistaan. Hintsanen on ollut jopa oikeuden edessä muun muassa rattijuopumuksesta. Hän ei halua puolustella, mutta sanoo hyvin monen alalla olevan artistin olevan eläväisiä.

- Ainahan rapatessa roiskuu, mutta nykyisin se tulee niin helposti myös julki, eivätkä tietysti kaikki artisti hölmöile. 

Mies kertoo olleensa aina huono puhumaan tunteistaan kenellekään. 

- Elin ja välttelin totuutta. Se oli helppoa, kun ihmiset taputtivat ja keikan jälkeen jatkoit baariin. Se oli koko ajan hienoa, mutta joskus se kostautuu. Olen kuitenkin antanut itselleni anteeksi ja olen sinut nyt menneisyyteni kanssa, hän sanoo. 

Lue myös: IS: Sami Hintsanen joutuu oikeuteen! Kertoo nyt itse, mistä on kyse

Lataa RadioPlay ilmaiseksi täältä ja kuuntele kaikki ohjelman jaksot.  

Kilpailut

Uusimmat