Kuva: Hanna-Maria Grönlund

Jenni Vartiainen julkaisi uransa henkilökohtaisimman kappaleen: "Tekoprosessi oli järisyttävä"

01.02.2018 12:45 - Katariina Auvinen

Vartiainen kertoo myös, ettei hän häpeä tuoda omia tekstejään julki.

Laulaja Jenni Vartiaiselta, 34, ilmestyi torstaina uusi biisi, Väärään suuntaan. Kyseessä on Vartiaisen mukaan henkilökohtaisin biisi, jonka hän on ikinä kirjoittanut. Biisissä kerrotaan erosta hyvin konkreettisesti. Biisin henkilökohtaisuudesta kertoo myös se, kuinka äänittäminen sujui. 

- Se on kipeä biisi ja myös tekoprosessi oli järisyttävä. Yleensä saan purkitettua biisin studiossa yhdellä kertaa, mutta nyt piti ottaa taukoja, koska itselle tuli tunnevyöryjä, hän kertoo Iskelmän Satu Kotoselle antamassa haastattelussa. 

Vartiainen palaa muutaman kepeän kappaleen jälkeen tuttuun ja tummanpuhuvaan melodiaan. 

- Se on minussa vahvasti läsnä mielenmaisemana, tietynlainen tummuus ja synkkyys, hän myöntää. 

"En häpeä enää omia tekstejäni" 

Vartiainen työstää tällä hetkellä uutta levyä, mutta julkaisupäivämäärää hän ei vielä paljasta. Hän kertoo kuitenkin muuttuneensa ihmisenäkin edelliseen levyyn verrattuna. 

- Tulevalla levyllä tulee olemaan omia teksejä paljon. En häpeä enää omia tekstejäni, vaan uskallan viedä loppuunkin asioita, hän kertoo. 

"Matkalla saatan löytää itseni tuntemattomien kotibileistä"

Vartiainen on lisännyt sosiaaliseen mediaan kuvia reissuiltaan. Hän käväisi esimerkiksi New Orleansissa. Matkalla laulaja kertoo käyttäytyvänsä eri tavalla kuin kotimaassa. 

- Matkalla minut saattaa löytää ryhmäliikuntatunnilta tai terassilta juomasta kahvia. Kahvin lomassa tuijotan ohitse viilettäviä ihmisiä aivan häpeilemättä, enkä tuijota maahan kuten Suomessa. Suomessa ehkä enemmänkin välttelen katsekontaktia, mutta ulkomailla janoan sitä, hän sanoo. 

Hän myös tutustuu omien sanojensa mukaan helpommin juuri matkalla. 

- Matkalla saatan löytää itseni tuntemattomien kotibileistä, hän naurahtaa. 

Kuuntele Jenni Vartiaisen uusin biisi alta. 

Lue myös: Uupumus avasi Jenni Vartiaisen silmät: "Se oravanpyörä oli pakko pysäyttää"

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat