Kuva: Senja Rapila

Jenni Vartiaisen mustalla gaalalookilla vahva sanoma - "Otan kantaa kaikkien naisten puolesta"

09.02.2018 20:15 - Iiro Myllymäki

Jenni Vartiainen pukeutui Emma-gaalassa mustaan mekkoon antaakseen tukensa Me Too - ja Time's Up -kampanjoille.

Jenni Vartiainen, 34, häikäisi Emma-gaalassa Hálo-merkin suunnittelemalla mustalla iltapuvulla. Puvun takana oli syvempi sanoma, joka oli lainattu rapakon takaa Yhdysvalloista gaalapukeutumisesta. Mustalla värillä on muun muassa Golden Globes -gaalassa osoitettu mieltä seksuaalista häirintää ja ahdistelua vastaan, ja myös Vartiaiselta puku oli kannanotto juuri tähän aiheeseen. Asia on nostettu yleiseksi keskustelunaiheeksi Me Too - ja Time’s Up -kampanjoilla.

(kuva: Senja Rapila)

Toisin kuin esimerkiksi Golden Globes -gaalassa, Emma-gaalassa ei nähty mustien iltapukujen ylivaltaa. Vartiainen kertoo, että hän oli keskustellut aiheesta yhdessä niin ikään mustiin gaalassa pukeutuneen muusikko Ida Paulin kanssa.

- Tämä oli meille molemmille tärkeä juttu. Tätä asiaa täytyy tuoda Suomessakin esille. Musiikkipuolella häirinnästä ei ole hirveästi vielä puhuttu. Se on enemmänkin ollut elokuva- ja teatterialan aihe. Tämä on aiheena arka ja henkilökohtainen, joten sen esille nouseminen voi ottaa aikaa, Vartiainen sanoi gaalan punaisella matolla.

Jenni Vartiainen on itse puhunut artistina kohtaamastaan häirinnästä Suomipop-radiokanavan haastattelussa. Nainen kertoi myös Emma-gaalan punaisella matolla, että häntä on kosketeltu epäasiallisesti hänen esiintyessään.

- Lavalla on tapahtunut rajanylityksiä yleisön puolelta urani alussa. Nykyään tilanne on toinen. Mutta onhan häirintää tapahtunut ihan teinistä lähtien, kun on diskoissa käynyt. En tiedä, johtuuko se siitä, että pojille ei ole ollut selkeää, mikä on hyväksyttävää vai oliko se vain heidän mielestään hauskaa, Vartiainen sanoo.

Jenni Vartiainen haluaa julkisuuden henkilönä tuoda häirinnän ja ahdistelun teemaa esille, sillä hän on asemassa, jossa häntä kuunnellaan. Monien muiden naisten kokemukset kaikuvat liki kuuroille korville.

- Otan naisena kantaa samalla ihan jokaisen alan naisiin, en vain musiikkialan. Eräs fani laittoi minulle viestiä siitä, mitä lähihoitajan työssä tapahtuu. Otan kantaa kaikkien naisten puolesta. Minusta tuntuu, että tämä ilmiö on monistunut ihan kaikille aloille, Vartiainen sanoo.

Lue myös: Jenni Vartiainen, tekeekö myös Gimmel paluun? "Ei ole kukaan kauheasti kaipaillut"

Lue myös: Jenni Vartiaisen musta iltapuku oli napakymppi valinta - katso kuvat upeasta luomuksesta

Kilpailut

Uusimmat