Kuva: Mikko Räsänen

Riku Rantala paljastaa, miksi Madventures ei ole tehnyt paluuta - "Se olisi rintamakarkuruutta"

28.02.2018 22:45 - Iiro Myllymäki

Fanit ovat toivoneet Madventuresin paluuta jo vuosikaudet.

Riku Rantala, 43, ja Tunna Milonoff, 44, nousivat suomalaisten tietoisuuteen Madventures-matkailuohjelmasta. Sarjaa esitettiin vuosina 2002-2009, ja tämän jälkeen kaksikko on muun muassa luotsannut Docventures-dokumenttisarjaa ja kirjoittanut Madventures-aiheisia kirjoja.

Riku Rantala kertoo Esko Eerikäisen Sunnuntaibrunssi-podcastissa, että kaksikkoa on yritetty saada palaamaan Madventuresin pariin lukuisat kerrat. Kaksikolla on ollut yksinkertainen syy kieltäytyä ehdotuksista kerta toisensa jälkeen.

- Meillä on molemmilla pieniä skidejä, joiden takia emme ole tehneet paluuta Madventuresiin. Ne ovat pitkiä reissuja, ja vaikka siinä välissä palaisikin Suomeen, mieli on silloinkin muualla. Kyllä sen tyyppinen meno olisi täyttä rintamakarkuruutta, kun on pieniä lapsia, Rantala kertoo.

Rantala on kolmen lapsen isä, ja nuorimmainen hänen lapsistaan on nyt 2,5-vuotias. Mies miettii, että kohta lasten ikä voisikin sallia Madventures-tyylisen matkailun.

- Pikkuhiljaa on tullut sellainen fiilis, että voisi lähteäkin uudestaan reissuun. Se vain pitäisi tehdä jollain toisella tavalla. Pitäisi keksiä jotain uutta, Rantala pohtii.

Maailma on muuttunut Madventuresin lopettamisen jälkeen sen verran, että se Rantalan mukaan vaikuttaisi paljon mahdollisiin uusiin Madventures-kuvauksiin. Aiemmin ohjelmaa tehdessään Rantala ja Milonoff matkustivat väärennettyjen opiskelijakorttien turvin väittäen olevansa elokuva-alan opiskelijoita. Rantala uskoo, että nykyään vastaava ei menisi läpi, vaan viranomaisista on tullut tarkempia. Googlettamalla olisi nykyään helppo löytää tiedot kaksikon todellisista tarkoitusperistä ja taustoista.

Sunnuntaibrunssissa Riku Rantala kertoo myös näkemyksiään maailman nykytilasta ja kertoo siitä, millaisesta kokemuksesta Docventures-sarjan idea sai alkunsa. Voit kuunnella koko haastattelun tästä linkistä.

Lataa RadioPlay ilmaiseksi täältä ja kuuntele kaikki ohjelman jaksot.

Lue myös: Madventures-kaksikko: "Suomesta ja suomalaisista tiedetään yleensä kaksi asiaa"

Kilpailut

Uusimmat