Kuva: Handout

Juontaja Ile Uusivuori: "On hienoa, että minut tunnetaan Marja Hintikan miehenä"

19.03.2018 15:45 - Iiro Myllymäki

Juontaja halusi lastensa vuoksi ottaa riskin ja siirtyä radiosta entistä enemmän television puolelle.

Ilkka "Ile" Uusivuori on tällä hetkellä monelle tuttu kasvo X Factor Suomi -ohjelmasta. Enimmäkseen radiosta tuttu mies juontaa kykykilpailuohjelmaa yhdessä Viivi Pumpasen kanssa. Uusivuori kertoo Esko Eerikäisen Sunnuntaibrunssi-podcastissa, että juontopestin vastaanottaminen oli jännittävä hyppy pois mukavuusalueelta. Päätös ei syntynyt saman tien.

- Kysyin vaimoltani, mitä minun kannattaisi tehdä. Hän kysyi minulta, kumman esimerkin haluat antaa lapsille. Pysytkö sellaisessa duunissa, joka on ihan kiva mutta joka ei sytytä sinua isosti vai hyppäätkö johonkin, mikä sytyttää sinut, meni syteen tai saveen, Uusivuori sanoo.

Lopulta mies valitsi jälkimmäisen. Uusivuoren vaimo on Marja Hintikka, joka tunnetaan muun muassa Marja Hintikka Live -ohjelman vetäjänä ja radiojuontajana. Uusivuori sanoo, että on helpottavaa, että vaimo on samalla alalla. Molemmat ymmärtävät toisiaan ja esimerkiksi kuvauksista aiheutuvaa väsymystä.

Uusivuori kertoo, että kun Marja Hintikka Liveä alettiin tehdä, pariskunnalta pyydettiin paljon yhteishaastatteluja. Mies ei halunnut niitä antaa, sillä halusi Hintikan saavan valokeilan yksin omilla ansioillaan.

- Tällä alalla aika paljon miehen kautta määritetään sitä, mitä nainen tekee. Tiesin, että jos Marja alkaa tehdä tuollaista ohjelmaa, se menee maaliin. Miksi minä siinä heiluisin vieressä? Minusta on hienoa, että minut tunnetaan nyt Marja Hintikan miehenä, Uusivuori nauraa.

Mies kertoo, että heillä on jääkaapin oveen kiinnitetty lehtileike, jossa lukee, että ”Marja Hintikan mies juontaa X Factoria”.

- Se oli pakko laittaa siihen. Se pitää jalat maassa, Uusivuori myhäilee.

Sunnuntaibrunssin haastattelussa Uusivuori puhuu myös muun muassa peloistaan ja suhteestaan sosiaaliseen mediaan. Voit kuunnella koko haastattelun täältä.

Lataa RadioPlay ilmaiseksi täältä ja kuuntele kaikki ohjelman jaksot.

Lue myös: Marja Hintikka nauttii vauva-arjesta: "Vatsavaivat ja muut vauvojen tuskat loistavat poissaolollaan"

Kilpailut

Uusimmat